Help mee

Wat goed dat jij iets voor zieke kinderen wilt doen!

Ergens in Nederland knokken kinderen als Timo, Yemi en Ilja tegen hun ziekte. In plaats van lekker buiten te spelen, liggen ze thuis in bed, of in het ziekenhuis. Soms raken ze hun haren kwijt. Of ze worden misselijk van al die medicijnen.
Wat goed dat jij iets voor ze wilt doen –daar word je zelf ook blij van.

Jouw actie draagt eraan bij dat kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte hun allerliefste wens in vervulling zien gaan. Zo’n wens kan van alles zijn. Timo een wedstrijd van Chelsea bijwonen. Yemi een dag vol glitter & glamour. Ilja een kijkje in een beschuitfabriek.

Onze tips
Heb je zelf al een leuk idee? Zo niet, dan hebben wij een aantal tips voor je. Organiseer bijvoorbeeld een musical, dansvoorstelling of modeshow en vraag een kleine bijdrage. Ga wandelen, fietsen, voetballen, schaatsen, zwemmen of hardlopen en laat je sponsoren. Of bedenk samen met je sportvereniging of klas zelf een sportevent.

Van bingo tot iets zelfgemaakts
Houd een bingo, loterij of veiling. Vraag je familie, buren en vrienden of ze daarvoor nog wat spullen in de kast hebben liggen. Of maak zelf mooie kaarten of schilderijen. Altijd goed: cupcakes bakken of wat moois knutselen en verkopen voor Make-A-Wish Nederland.

Doe een ‘heitje voor een karweitje’ en ga grasmaaien, afwassen, oud papier ophalen of lege flessen wegbrengen om geld in te zamelen. Als je hier je vrienden voor weet te strikken, dan wordt de opbrengst nog hoger!

 

Vraag andere mensen je te helpen. Misschien wil jouw school wel een rol spelen. Er zijn zoveel manieren waarop dat mogelijk is. Wie weet, met wat voor briljante ideeën je klasgenoten en leerkrachten komen.

Actie aanmelden
Het is belangrijk, dat je je idee eerst bespreekt met je ouders. Daarna meld je de actie aan bij Make-A-Wish Nederland. Wij helpen je graag met de organisatie. Ook hebben we folders, ballonnen en ander materiaal die je mag gebruiken.

Spreekbeurtpakket

Wil je op school vertellen over Make-A-Wish Nederland?

Wij vinden het fantastisch wanneer kinderen een spreekbeurt willen houden over Make-A-Wish Nederland. Op onze website kan je een hoop interessante informatie over ons vinden, maar daarnaast hebben wij voor jullie een speciaal spreekbeurtpakket gemaakt. Het pakket bestaat uit allerlei tools om met veel enthousiasme aan de slag te gaan. Veel succes en je resultaat mag je natuurlijk altijd met ons delen!

Klik op onderstaande button en download het spreekbeurtpakket!

Download hier het spreekbeurtpakket