FOTOGRAAF VOOR EEN DAG; WENS VAN ANNA (16) KOMT UIT

Fotografie is een grote hobby van Anna. Ze maakt zelf graag natuurgetrouwe foto's, maar vindt het juist ook leuk om bijzondere, niet alledaagse dingen te fotograferen. Vanwege haar beperking is dit een grote uitdaging. Voor de vrijwilligers van Make-A-Wish is echter weinig te gek. Op 11 april ging Anna daarom samen met Martin, een professioneel fotograaf van Focus op Fotografie, aan de slag met high speed fotografie.

Fotografie is een grote hobby van Anna. Ze maakt zelf graag natuurgetrouwe foto's, maar vindt het juist ook leuk om bijzondere, niet alledaagse dingen te fotograferen. Vanwege haar beperking is dit een grote uitdaging. Voor de vrijwilligers van Make-A-Wish is echter weinig te gek. Op 11 april ging Anna daarom samen met Martin, een professioneel fotograaf van Focus op Fotografie, aan de slag met high speed fotografie. Dit is het fotograferen van snelle onderwerpen. In dit geval: opspattende druppels en water. Een enorme precieze klus, die Anna vanwege de geringe spierkracht in haar armen normaal niet kan uitvoeren.

Voor de workshop heeft zij daarom een statief gemonteerd gekregen op haar rolstoel, zodat ze het toestel niet hoefde vast te houden. Daarnaast fotografeerde Anna met black light. Twee vriendinnen straden hierbij op als model.

Stralend kleding passen

Anna zelf verscheen niet voor de camera, maar was wel in gepaste kleding. Ook dit maakte deel uit van haar wensdag. Anna is dol op kleding, maar kan normaal niet naar een kledingzaak om te passen

Speciaal voor deze gelegenheid heeft 5th Avenue uit Bennekom daarom al voor Anna's wensdag de deuren geopend op een avond waarop zij normaal gesloten zijn. Wanneer Anna kleding zou passen tijdens de wensdag zou dit te veel tijd kosten. Daarom kreeg ze samen met haar vriendinnen en moeder deze avond uitgebreid de gelegenheid om kleding te passen en kiezen. Stralend van geluk heeft ze toen een mooi setje mee naar huis mogen nemen.