Make-A-Wish Nederland opent donderdag 5 juli gloednieuwe themakamer in het Prinses Máxima Centrum

Hilversum, 5 juli 2018 – Make-A-Wish Nederland opent 5 juli een nieuwe, interactieve themakamer in het Prinses Máxima Centrum. In deze ruimte kunnen kinderen die in het ziekenhuis liggen of poliklinisch behandeld worden hun ziekte vergeten en weer even kind zijn. De themakamer is ook bedoeld om kinderen aan te melden voor hun eigen wensvervulling. Make-A-Wish Nederland vervult jaarlijks 600 wensen van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte. De wensen variëren van het maken van een ballonvaart tot een dag ridder zijn.

 

De nieuwe themakamer in het Prinses Máxima Centrum laat kinderen onder andere wensvervullingen ervaren door middel van Virtual Reality. Ze stappen in de wereld van drie wenskinderen die al een wensvervulling hebben gehad. Zo gaan ze op pad met een ranger in de Beekse Bergen, voelen ze hoe het is om een echte prinses te zijn en beleven ze spannende avonturen in een raceauto. 

“Je kunt je niet voorstellen hoe het is om als kind in het ziekenhuis te liggen en meerdere langdurige behandelingen te ondergaan”, zegt Hanneke Verburg, algemeen directeur Make-A-Wish Nederland. “Kinderen missen vriendjes en vriendinnetjes, maar ook het leven op school.

Ze staan eigenlijk overal buiten. In deze speelruimte mogen kinderen weer even kind zijn in plaats van patiënt en stimuleren we hen om hun allerliefste wens te bedenken. Bovendien weten we uit onderzoek dat dit zorgt voor een positieve impact, wat kracht en vertrouwen geeft voor hun toekomst.”  

Vervulde wens geeft positieve energie
Dit jaar vervult Make-A-Wish Nederland 600 wensen van ernstig zieke kinderen. Hoe eenvoudig sommige wensen ook zijn, de vervulling ervan heeft enorme impact op de ernstig zieke kinderen. Dit is de belangrijkste reden voor het Prinses Máxima Centrum om samen te werken met Make-A-Wish Nederland. 

“Wij zijn erg blij met de themakamer van Make-A-Wish”, aldus Hanneke de Ridder, directeur Ontwikkelingsgerichte Zorg en Cultuur. “Onze kinderen krijgen de mogelijkheid te ontsnappen aan de intensieve behandelingen doordat de fantasie wordt geprikkeld en creativiteit wordt gestimuleerd. Dit genereert positieve energie en kracht. Make-A-Wish kan zo een bijdrage leveren aan de ontwikkelingsgerichte zorg binnen het Prinses Máxima Centrum.” 

De themakamer van Make-A-Wish Nederland in het Prinses Máxima Centrum kwam tot stand met behulp van de VriendenLoterij.