The Dutch 750

The Dutch 750

Een initiatief van Make-A-Wish Nederland, Support Casper en Libéma Profcycling

THE DUTCH 750: UITDAGENDE CHARITY WIELERTOCHT DOOR GELDERLAND

Hilversum, donderdag 15 april 2021 – Make-A-Wish Nederland, Support Casper en Libéma Profcycling organiseren dit najaar de officiële eerste editie van ‘The Dutch 750’: een 750 kilometer tellende uitdagende wielertocht door het prachtige Gelderse landschap voor wielrenners van alle niveaus. Het event zal dit jaar op 1,2 en 3 oktober plaatsvinden. Dan trappen wielerteams door Gelderland om fondsen te werven voor onderzoek tegen alvleesklierkanker (Support Casper) en het vervullen van allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen (Make-A-Wish). Libéma Profcycling verzorgt de organisatie van The Dutch 750, wat garant staat voor afwisselende routes met de nodige stops en goede ravitaillering. Inschrijven kan vanaf nu op de website: www.thedutch750.nl.

750 kilometer, samen voor een ander
‘Samen voor een ander’ is het motto waar het bij The Dutch 750 om draait. De deelnemers fietsen drie dagen lang elke dag twee etappes van 125 km door de Gelderse streken. Studio Sport-presentator Sjoerd van Ramshorst, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland, heeft zich als sportieveling verbonden aan The Dutch 750.“Als groot sportliefhebber juich ik dit charity wielerevent natuurlijk toe. Hopelijk springen mensen in oktober massaal op de fiets om met elkaar een fantastisch bedrag op te halen voor deze mooie goede doelen.”

The Dutch 750 kan ook rekenen op de steun van voormalig profwielrenners Steven Rooks en Rob Harmeling.

Invulling The Dutch 750
Tijdens The Dutch 750 worden de etappes verreden in pelotons (als de omstandigheden het i.v.m. corona toelaten) met verschillende snelheden. Het is mogelijk als beginner mee te doen, maar ook als gevorderde wielrenner. Een team bestaat uit maximaal zes renners. 

Per dag worden er twee etappes van 125 km in peloton gereden. Deelnemers kunnen één dag meedoen en 125 km fietsen, maar ook drie dagen van 250 km per dag en alle combinaties daartussenin.

Deelnemers kunnen zich via  thedutch750.nl individueel of als (bedrijfs)team (maximaal zes personen) inschrijven voor de eerste editie van The Dutch 750. Het is mogelijk om één, twee of drie dagen mee te fietsen.