De laatste tijd zijn er vragen bij ons binnengekomen over huis-aan-huis bezoekjes, waarbij mensen zich uitgeven voor medewerkers van Make-A-Wish Nederland en kaarten of andere zaken aanbieden ten behoeve van het goede doel. Men vraagt dan bijvoorbeeld om een contante betaling in ruil voor de goederen of om een contante bijdrage in de collectebus voor het goede doel.

Make-A-Wish heeft géén collecte medewerkers die langs de deur gaan. Make-A-Wish doet wel aan deur tot deur wervingsacties, maar dan betreft het werving van donateurs. Bij deze vorm van werving wordt gebruik gemaakt van tablets of officiële inschrijf- of machtigingsformulieren. Bij deze wervingsvorm wordt dus niet om contant geld gevraagd.

Daarnaast is Make-A-Wish betrokken bij werving van loterijspelers binnen het wervingstraject van de goede doelen loterijen Lot of Happiness en de Vriendenloterij, waarvan Make-A-Wish beneficiant is. In deze gevallen zijn de wervers echter duidelijk herkenbaar aan (boven-)kleding die is voorzien van onder andere het logo van Make-A-Wish Nederland. Tevens kunnen medewerkers zich desgevraagd identificeren.

Dus:

Bij goedgekeurde Make-A-Wish acties langs de deuren wordt door een werver nooit gevraagd om contant geld. Ook worden er door onze medewerkers géén kaarten of andere zaken langs de deuren verkocht.

Twijfelt u aan de legitimiteit van een werver die bij u aan de deur komt?
Neem dan contact op met Make-A-Wish op telefoonnummer 035 203 5300 of bel de politie.