Wensrit levert €11.000 op en wens Charlotte in vervulling

Zondag 10 juni vond de 2e editie van de Wensrit plaats. Een tourrit van klassieke en bijzondere auto’s door Noord-Limburg met als doel geld op te halen voor onze organisatie. Zo’n 130 auto’s reden mee en prezen stuk voor stuk de route, organisatie en het goede werk dat wij verrichten. Tijdens de lunch ging de allerliefste wens van Charlotte (16) uit Sevenum in vervulling. Zij werd benoemd tot junior-ambassadeur van Make-A-Wish in Limburg.

 

’s Morgens vroeg vertrokken de auto’s vanaf Kasteeltuinen Arcen, stuk voor stuk afgevlagd door de 6-jarige Job die ooit zelf een wensvervulling kreeg. De route bracht de deelnemers langs prachtige plekken naar Raceway Venray waar de lunch genuttigd werd. Hier werd even stilgestaan bij waar Make-A-Wish voor staat. De twee junior-ambassadeurs in Limburg, Alexander (15) uit Geleen en Phaedra (11) uit Born, vertelden daar hun verhaal. Zij beiden zijn ziek geweest en hebben een wensvervulling gekregen, die Alexander zelfs beschrijft als de mooiste dag uit zijn leven. 

Vervolgens was het moment daar om de allerliefste wens van Charlotte in vervulling te brengen. Charlotte heeft leukemie gehad en zij wenste om iets voor anderen te kunnen betekenen omdat ze daar blij van wordt. 

Toen wij haar vroegen of ze junior-ambassadeur voor onze organisatie wilde worden, straalde ze van oor tot oor. Op de ochtend van de Wensrit werd ze eerst verrast met een ontbijtje en visagiste die haar make-up verzorgde. Vervolgens kwam een zilveren limousine voorrijden die haar en haar ouders en zusje naar de lunchlocatie brachten.

Nog beduusd van die ‘overval’ werd ze daar door Make-A-Wish Directeur Hanneke Verburg, officieel benoemt tot junior-ambassadeur. Een junior-ambassadeur verricht representatieve taken, zoals het houden van een woordje, in ontvangst nemen van een cheque of media-optreden. Charlotte kreeg een sjerp omgehangen en het Make-A-Wish t-shirt overhandigd. Ze genoot er zichtbaar van.

Na dit officiële en bijzondere moment mochten de deelnemers aan de Wensrit nog een rondje rijden op het circuit. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. En daarna werd de route vervolgd door het Noord-Limburgse landschap om weer te eindigen bij Kasteeltuinen Arcen. Daar werd gebarbecued en het bedrag bekend gemaakt dat deze dag had opgeleverd. Namelijk het prachtige bedrag van €11.000 waarmee we weer vele wensen in vervulling kunnen brengen.