Wenskind Mikki straalt tijdens haar eerste optreden

MAKE-A-WISH WENSRIT 2019 BIJZONDER EN SUCCESVOL

Gisteren vond de 3e editie van de Make-A-Wish Wensrit plaats. Een lint van 140 klassieke wagens legde een route van 180 km af van Maastricht, via België en Duitsland om weer te eindigen in Maastricht. De totaalopbrengst van de dag was €14.000, wat volledig ten goede komt aan Make-A-Wish. De dag werd afgesloten met een optreden van wenskind Mikki. Ze bracht het door haar geschreven nummer voor het eerst ten gehore waarmee haar allerliefste wens in vervulling is gebracht.

 

Een geweldige ervaring

Dat is wat Mikki vond van haar eerste live optreden voor de deelnemers van de Wensrit. Het nummer dat ze samen met Lotte Walda schreef heet ‘Rise every morning’ en gaat over de worsteling die ze het afgelopen jaar heeft moeten doorstaan. De 18-jarige Mikki uit Geleen heeft een ernstige neurologische ziekte en kan daardoor geen normaal leven meer leiden. Haar ‘wish journey’ en met name de samenwerking met Lotte, heeft haar nieuwe kracht gegeven.

Singer-songwriter Lotte Walda is bekend geworden door Giel Beelens talentenjacht en heeft de afgelopen periode samen met Mikki aan het nummer geschreven in haar studio. Lotte heeft ook de muziek gecomponeerd. Mikki’s eerste reactie na afloop van het optreden was dan ook dat ze vooral onder de indruk was van het feit dat ze er kracht voor gehad had. Ze hoopt ook dat haar nummer anderen kracht zal geven. Ze is Make-A-Wish dankbaar dat ze deze kans gekregen heeft en ze haar liefde voor muziek hervonden heeft. Dit geeft mooi aan hoe groot de kracht van een wensvervulling kan zijn.

Prachtige rit met speciaal gevoel

De deelnemers aan de Wensrit waren onder de indruk van het verhaal van Mikki en haar optreden gaf de dag een speciaal tintje. Op deze dag was nog een ander wenskind aanwezig. De 8-jarige Job uit Venray vlagde vol enthousiasme alle auto’s af bij Kasteel Vaeshartelt als teken dat ze van start konden gaan. Ook waren de deelnemers stuk voor stuk zeer te spreken over de prachtige route en de perfecte organisatie. Een team van 15 Limburgse vrijwilligers van Make-A-Wish heeft dit event opgezet en georganiseerd. De opbrengst van deze rit komt volledig ten goede aan wensvervullingen in Limburg.