Help jij ook mee? Samen zorgen we voor een 'Message of Hope'.

Online teambuilding

De maatregelen die we als land tegen de uitbraak van het coronavirus nemen, hebben een grote impact op bedrijven. En zie dan maar eens je teams bij elkaar te houden. Natuurlijk, de eerste online vrijdagmiddagborrels zijn een goede poging. Maar er zijn nóg meer mogelijkheden om de onderlinge verbinding erin te houden. Wat denk je ervan om online in teams een stukje van de Wish Journey te ontwerpen? Zo doe je tóch aan teambuilding en beteken je tegelijk iets voor onze wenskinderen die het nu extra moeilijk hebben. Samen kunnen we hen een ‘Message of Hope’ geven!

 

Hoe werkt het? 

Eigenlijk net zoals je nu vergadert. Onze ervaren wensvervullers maken er een online event van en leiden je medewerkers op afstand door de Wish Journey heen. Het event duurt ca. 2 uur.

Meedoen is heel eenvoudig. Je stelt een team samen van tien medewerkers. Samen met een wensvervuller van Make-A-Wish ga je vervolgens aan de slag met een fase uit de Wish Journey van een van onze wenskinderen: het wensontwerp.

Meer weten over de Wish Journey? Bekijk hier de uitleg door directeur Make-A-Wish Nederland, Hanneke Verburg.

Wensontwerp
Hoe beter het wensontwerp, hoe groter de impact. We starten daarom eerst met de filosofie achter de Wish Journey. Vervolgens vraagt onze wensvervuller je teamleden om online in twee groepen uit elkaar te gaan. Tijd voor het echte werk: een brainstorm over het wensontwerp. Elke groep wijst iemand aan om de ideeën uit de brainstorm te pitchen aan de andere groep. Tot slot bepaalt het hele team onder leiding van de wensvervuller van Make-A-Wish welke elementen uit beide ontwerpen in het echt gaan worden gebruikt.

In plaats van een Business Challenge
De komende weken proberen we zo dus samen het eerste stukje van de Wish Journey op afstand op te pakken, zodat onze wenskinderen zich alvast kunnen verheugen op wat daarna komt. We laten ze niet in de kou staan! In ‘normale tijden’ gaan we een stukje verder en pakken we met elkaar de hele wensvervulling op. Tijdens deze Business Challenges gaan bedrijven dan in teams aan de slag als wensvervuller én fondsenwerver. De Business Challenge is een uniek teambuilding event, misschien leuk voor later. Bekijk het filmpje en voel alvast de dynamiek! 
Voor vragen over de Business Challenge neem contact op met Ilse Géron.
 

Ook leuk voor later: ons nieuwe concept WishTeams
WishTeams is een uniek ontwikkelprogramma van zes maanden, waarbij employee branding en purpose samen komen. Onderscheid je als werkgever en win de War on Talent door hartenwerk, impact en verbinding! We gaan er graag met je over in gesprek. Wil je meer weten over WishTeams? Neem dan contact op met Lindy Maris.

Help jij mee nog meer wensen te vervullen? 
Stuur een mail naar: 
igeron@makeawishnederland.org en dan neemt Ilse Géron contact met je op.