(Bekende) Nederlanders laten zich van sportieve kant zien voor ernstig zieke kinderen

Sjoerd van Ramshorst loopt 1,5 km challenge voor Make-A-Wish Nederland en hoopt dat velen volgen

Hilversum, donderdag 4 juni 2020 – Sjoerd van Ramshorst rent als ambassadeur van Make-A-Wish de 1,5 km Instagram challenge en hoopt dat velen volgen. De NOS-sportpresentator laat zich van zijn sportiefste kant zien, door mee te doen met de 1,5 km challenge. Bij deze challenge rennen mensen zo snel mogelijk 1,5 kilometer en doneren zij de gerende tijd in euro’s aan Make-A-Wish om vervolgens een aantal mensen te nomineren om hetzelfde te doen. Naast Sjoerd van Ramshorst hebben meerdere (Bekende) Nederlanders, zoals Erben Wennemars, Lex Uiting, Henry Schut, Michael Korrel en Santino Verbeek zich al van hun sportieve kant laten zien en de 1,5km challenge aangenomen.

 

Belang van ambassadeurs voor Make-A-Wish Nederland

Met ruim 400 vrijwilligers vervult Make-A-Wish Nederland jaarlijks meer dan 650 wensen van ernstig, soms zelfs levensbedreigend zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar. Het laten uitkomen van een allerliefste wens verandert levens en geeft kinderen kracht en vertrouwen voor de toekomst. De stichting is geheel afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven. Make-A-Wish Nederland krijgt veel steun van haar ambassadeurs bij de fondsenwervende activiteiten en het verkrijgen van zichtbaarheid voor de organisatie. Zo zetten naast Sjoerd van Ramshorst ook Pia Douwes, Wendy van Dijk, Rob en Emiel en Fockeline Ouwerkerk zich al jaren in voor de stichting.

1,5 km hardloop challenge

Op dit moment begint het normale leven langzaam weer op gang te komen. De wensvervullingen van de ernstig zieke kinderen zijn uitgesteld en aan het lange wachten op die wensvervulling lijkt een einde te komen. Make-A-Wish doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de wensen zo snel mogelijk uit kunnen komen en daar kan heel Nederland bij helpen. Drie communicatiestudenten Milou, Achraf en Nathalie die verbonden zijn aan Make-A-Wish Nederland kwamen met het idee om een challenge op te zetten. Bij deze challenge ren je zo snel mogelijk 1,5 kilometer en doneer je de gerende tijd in euro’s aan Make-A-Wish Nederland. Als je klaar bent met je rondje, nomineer je het aantal mensen gelijk aan de hoeveelheid minuten die je erover hebt gedaan om je rondje te lopen.

Doe mee met de 1,5 km challenge voor Make-A-Wish Nederland

  • Ren anderhalve kilometer en neem je tijd op
  • Doneer onderaan de actiepagina je tijd aan Make-A-Wish in euro’s
  • Nomineer op Instagram je aantal minuten in mensen en daag ze uit om sneller te lopen!
  • Gebruik de #makeawishnl

"Bij Make-A-Wish Nederland zijn we druk bezig om op creatieve manieren oplossingen te zoeken om toch voldoende fondsen te werven om de allerliefste wensen van de wenskinderen te kunnen blijven vervullen. We zijn heel blij met de 1,5 km challenge en alle andere initiatieven die mensen verzinnen om geld in te zamelen en we zijn natuurlijk ook heel trots dat Sjoerd van Ramshorst zich als ambassadeur voor Make-A-Wish Nederland inzet," aldus Hanneke Verburg (algemeen directeur Make-A-Wish Nederland).