COMMUNICATIE VRIJWILLIGER bij MAKE-A-WISH

MAAK HET ONMOGELIJKE ONVERGETELIJK!

Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun grootste wens te laten uitkomen.

Make-A-Wish Nederland vervult jaarlijks meer dan 550 wensen met donaties van particulieren en sponsoren. Zonder subsidie van de overheid. Wij zijn een krachtige organisatie die drijft op vrijwilligers. Zij worden vanuit ons kantoor in Media Park Hilversum aangestuurd door een team mensen boordevol talent en passie. En met de betrokkenheid en motivatie om het onmogelijke onvergetelijk te maken. 

Wat ga je doen?

Als Communicatie vrijwilliger onderhoud je contacten met de regionale pers en zorg je voor de juiste informatie over Make-A-Wish Nederland naar externe partijen. Tevens draag je zorg voor de PR en communicatie binnen de regio en stem je af met het team Communicatie op kantoor.

Bij deze functie werk je vanuit huis en op locatie. Tevens neem je actief deel aan vergaderingen en trainingsdagen die vanuit Make-A-Wish Nederland worden aangeboden.

Als Communicatie Vrijwilliger:

  • Je stelt een medialandschap op (een lijst met de relevante media in de omgeving)
  • Je legt en onderhoudt contact met journalisten
  • Je stelt persberichten op en verstuurt deze naar aanleiding van een activiteit of een nieuwsfeit.
  • Je bent altijd op de hoogte van alle activiteiten van Make-A-Wish Nederland in de eigen regio en treedt eventueel op als regionale woordvoerder in samenwerking met het team Communicatie op kantoor
  • Je houdt het team Communicatie op kantoor op de hoogte van media-activiteiten
  • Je houdt jezelf op de hoogte van regionaal nieuws
  • Je zorgt voor pers bij een wensvervulling indien het wensgezin de media toestaat
  • Je bent verantwoordelijk voor een correcte uitgaande communicatie

Interesse?

Bij Make-A-Wish werken we met een team van ruim 400 vrijwilligers. We zijn vereerd dat zoveel mensen hun tijd en talent ter beschikking willen stellen aan onze organisatie. Met passie en bevlogenheid streven we een hoog kwaliteitsniveau na. Daarom besteden we zorg en aandacht aan het selectieproces. Wanneer je geïnteresseerd bent, ben je welkom om via onderstaand formulier te reageren.