slider arrow
slider arrow
Dylan, 12 jaar. lymfklierkanker

'Een dag meelopen met de politie'

‘Het was súper gaaf!’ 

De 12-jarige Dylan heeft lymfklierkanker. Begin dit jaar is zijn behandeling gestart. Helaas, zijn er complicaties geweest en dat valt hem zwaar. Om hem extra kracht en energie te geven ging zijn liefste wens in vervulling; een dag meelopen met de politie. Dylan wil later namelijk bij de politie. "De politie is je beste vriend, ze zijn heel behulpzaam en aardig. Ze hebben ook gave auto’s en uniformen.”

Als onderdeel van zijn Wish Journey werd Dylan met de ‘Porsche politie’ naar de eindmusical op zijn school gebracht. Maar afgelopen week ging zijn wens echt in vervulling: een dag meelopen met de politie. Later wil hij namelijk niets liever worden dan politieagent. Een limousine haalde Dylan thuis op, daarna werd hij al snel ‘aangehouden’ door de Politie Eenheid Den Haag. 

 

Onder begeleiding van politiemotoren reed Dylan mee naar het bureau. Daar nam hij een kijkje in een politieauto en in het cellencomplex. Politiehond Bumper kwam op bezoek, Dylan mocht kijken bij het arrestatieteam en meerijden in de waterwerper, die natuurlijk even werd getest.

Wat Dylan’s plannen precies zijn bij de politie? ‘Eerst wil ik wijkagent worden, daarna politieagent en dan wil ik bij het arrestatieteam!’