Amira

Snoezelen en zweven

Amira ziet heel vaak parachutisten in de lucht. Wow! Dt zou ze ook wel eens willen doen, lekker zweven door de lucht. Maar door haar epilepsie is dit niet mogelijk… zeggen ze. Maar snoezelen is ook fijn, daar word je zo heerlijk rustig van!

 

Amira vindt het maar wát spannend als er een roze limousine de straat in komt rijden. Wow, komt die voor haar? Mama, opa en oma en oom Remco stappen allemaal in, maar na een paar minuutjes moeten ze alweer uitstappen. Want wat ziet Amira daar staan? Er staat een hele grote caravan met mooie sterren erop: het is de enige echte Wish-on-Wheels caravan! Snel neemt ze een kijkje binnen. Ze ziet een waterbed en een buis met belletjes die steeds van kleur wisselt. Ze gaat heerlijk op het bed liggen en geniet van een relaxmuziekje en alle lichtjes en kleurtjes om haar heen. Ja, ze snoezelt! De anderen drinken heerlijk een kopje koffie met iets lekkers erbij en snoezelen om de beurt met Amira mee op het bed!

Skydiven

Na een uurtje snoezelen, is het tijd om verder te gaan. Iedereen stapt weer de limousine in om op weg naar McDonaldsin Breukelen te gaan. Lekker een Happy Meal eten! Daar is weer een verrassing, want er liggen allemaal Happy Meal cadeautjes op tafel voor haar! 

Als iedereen heeft genoten van de hamburgers, gaat het gezelschap verder naar City Skydive in Utrecht. Daar gaat Amira samen met Remco skydiven. Eerst krijgen ze een instructie en een speciaal pak aan en helm op. Dan gaan ze de windtunnel in. Wat geniet Amira hier van, zeg! Ze zweeft heerlijk op de wind en ze gaat zelfs met de instructeur een heel eind omhoog! Wow, het lijkt echt wel een beetje op parachutespringen! Na drie keer in de tunnel te zijn geweest, is het helaas afgelopen. Maar er wacht nóg een verrassing op haar en hier heeft ze wel een warme trui voor nodig. Gelukkig is daar aan gedacht en ze krijgt een prachtige roze fleecetrui met haar naam erop!

Paramotor vliegen

En weer gaan ze de limousine in. Ze rijden richting Berlicum naar een boerderij. Wat gaan we hier nou doen? Hier op deze plek werd Amira's wens écht vervuld, want hier stond voor haar een paramotor klaar! Dit is gaaf! Jaap, de piloot, helpt Amira een speciaal pak aan te trekken en ze krijgt een helm op. Dan wordt ze in een stoeltje met veiligheidsriemen vast gezet. 

De piloot gaat achter haar zitten en start de motor. Het scherm vult zich met de wind van de propeller. En daar daar gaan ze, hoor. De lucht in... geweldig! Amira geniet met volle teugen en haar lach is van oor tot oor! Dit is het helemaal! Als Amira weer veilig is geland, bedanken we Jaap de piloot dat hij dit voor Amira heeft willen doen! En als inmiddels iedereen wel een beetje honger krijgt, is het hoogste tijd om ergens te gaan eten.

LifeCooking buffet

Gelukkig is er tijd om in de limousine uit te rusten. Dan komen ze bij van der Valk Sassenheim aan om te gaan genieten van hetbuffet en Amira geniet van al het lekkers. Maar dan is de wens toch echt voorbij. Amira kan gaan nagenieten en dromen over haar avontuur!