Anqi

‘Ik word een prinsesje en ga dansen met een prins!'

Anqi en haar zusje zitten er helemaal klaar voor wanneer ze worden opgehaald door een prachtige VIP-auto. ‘Ik word een prinsesje en ga dansen met een prins’, zegt ze. Hier kijkt ze zo naar uit na maanden vol ziekenhuisbehandelingen tegen leukemie. 

 

De auto rijdt naar een echt kasteel. Maar wat ligt daar in de auto? Heel veel lekkers, maar ook een cadeau… . Het is een soundmachine met een CD met alle grote hits van Disney! Gedurende de reis klinken de bekende liedjes luid door de auto. 

Landgoed Duin en Kruidberg

‘Dus dit is een kasteel…’ zegt Anqi en ze loopt krachtig de trap op. Ze komen in een prachtige zaal, die helemaal voor prinses Anqi en haar gevolg is. Er staan taartjes van Frozen en allerlei drinken klaar. Dan worden de meisjes omgekleed. Na een tijdje staan daar Elsa en Anna in de stijlkamer. De blonde vlecht van Elsa is eventjes een probleem in het korte zwarte haar van Anqi. Maar compleet met staf, kroon en glitterschoenen stappen de prinsessen naar buiten. Onderaan de trap rijdt een echte prinsessenkoets voor. Voorop lopen twee lieve pony's met roze strikken in de manen en op de bok zit een koetsier. Gracieus stappen de twee prinsessen in. Mama en papa lopen ernaast, ze zijn er helemaal stil van.

Prinses

Ineens klinkt er muziek. Het is het prachtige lied "Let it Go" uit de film Frozen. Op de muziek komt een echte prins de trap af. Prins Ollie danst de sterren van de hemel en biedt Elsa een rode roos aan. In de film Frozen is de prins eigenlijk een bad guy, maar dat maakt niet uit. Want dit is nou juist wat er zich in het hoofdje van Anqi afspeelt. Helaas begint het te regenen, maar de prins danst daar eromheen dat het een lieve lust is.

Prinses Butterfly gaat dansen tijdens de lunch

Binnen in de stijlkamer staat een koninklijke lunch geserveerd. Het wordt Anqi teveel, want de prins is toch wel heel erg dichtbij. Zusje vindt hem echter heel lief en danst met hem. 

Maar een prinses heeft natuurlijk meer dan één jurk en na een kwartier komt Anqi de zaal binnen. Ze is prinses Butterfly. Ze glimt helemaal. Sarai, de choreografe, roept: ‘We gaan allemaal dansen!’ En zo danst de hele hofhouding en prinses Anqi op de prinsessenmuziek, met ondertussen op het scherm de film van Frozen op de achtergrond.

Roze limousine

Als de middag eindigt en de prinsesjes moe zijn, komt er een prachtige roze limousine aanrijden. Voordat ze instappen, krijgen ze eerst nog een prachtige handpop van Elsa en Anna. De volgende dag stuurt de moeder al een mail waarin ze schrijft hoe ze genoten hebben. Ze zullen er lang aan terug denken. En de jurken? Die mogen ze houden.