De wens van Bas
 

De wens van Bas
 

De wens van Bas
slider arrow
slider arrow

De wens van Bas

Bas is 11 jaar en al een tijd ernstig ziek. Zijn allerliefste wens was zelf vuur maken, hoog in bomen klimmen en in een luchtballon varen. Bas zijn liefste wens ging in vervulling en hoe! Op vrijdag de 13e scheen de zon, zat Bas volop energie en liep de hele dag op rolletjes. Het begon uiteraard met de limousine die Bas, vader, moeder, zusje en drie vriendjes ophaalde van huis en vervolgens even langs school reed om uitgezwaaid te worden door de klas. Vervolgens doorreed naar Uffelte waar Jurjen, Bas en kornuiten zou leren hoe je op primitieve wijze vuur kon maken.

Vuur
Bij aankomst in de riante tuin aan de bosrand, werd eerst de omgeving verkend en werden er allerlei diertjes gespot. Ondertussen werd er alvast wat brandbaar materiaal verzameld als tondel. Jurjen liet zien wat een vuurboog is en wat er nodig is om daar vuur mee te maken. De kinderen maakten met hun zakmessen een eigen houtje die als spil ging dienen. Jurjen gaf een demonstratie. Na een aantal pogingen was er het magische moment: er was vuur! Iedereen keek ademloos toe. Wow, vuur maken zonder lucifers.

Daarna werden ze allemaal aan het werk gezet met een hele grote vuurboog. Het leek bijna op touw trekken met aan beide kanten van de boog een team die trok. 

Het was hard werken. Voordat er vuur kon ontstaan, riep iemand: een slang! Meteen lieten de kinderen de vuurboog los en gingen kijken. Inderdaad, een ringslang zwom in de bosvijver. De zwemspullen waren wel mee, maar niemand had nog zin in een zwempartij.

Klimmen
In het klimbos van Garderen waren negen gave parcoursen uitgezet, van laag bij de grond tot wel 25 meter hoog in de bomen! En niet alleen klimmen, ook fietsen tussen de bomen en heerlijk tokkelen. Voor Bas was het de hemel op aarde. Tot iets na sluitingstijd was Bas in bomen te vinden en had hij bijna alle parcoursen gedaan. Op het terras zat iedereen met een lekker ijsje bij te komen te vertellen wat een leuke dag het was. 

Toen er gevraagd werd om in één woord de dag weer te geven zei Bas: "In één woord? Super!" en zijn ogen glinsterden. Toch was er nog één verrassing voor Bas en die kreeg hij verpakt als cadeautje..

Varen in de lucht
Naast vuur maken en klimmen was er nog iets wat Bas supergaaf zou lijken: varen in een luchtballon! Toen hij het cadeautje uitpakte en zag waarvoor hij cadeaubonnen had gekregen, was hij diep onder de indruk en heel erg blij. Dit was echt super leuk!