De Wish Journey van Driss

'U heeft het recht te zwijgen'

Driss heeft leukemie en is vandaag een echte politieman. Driss heeft zijn uniform een week voor zijn wens al gekregen en de halve buurt is in de boeien geslagen.  Vandaag mag hij in een grote limousine naar het opleidingsgebouw van de politie in Rotterdam.
 

Daar krijgen de kinderen een legitimatiebewijs, een koppel met een busje nep pepperspray en een nep pistool; Driss en zijn zus Selma zijn klaar voor het echte werk! Maar er moet eerst getraind worden in de sportzaal en daar mogen ze papa en mama in de boeien slaan. Zacht gaat het er niet aan toe. 

INBREKER AANHOUDEN
Rijdend over het oefenterrein in een politieauto wordt er een verdacht persoon gespot die een auto wil openbreken. De nieuwe agenten hebben thuis al geleerd wat je moet zeggen bij een aanhouding. 'U heeft het recht te zwijgen', buldert agent Driss terwijl zijn zus de inbreker vakkundig fouilleert. 

Speciaal voor Selma wordt een bezoek aan de politiepaarden ingelast en daar is ook de beroemdste politiehond Bumper! 'Driss we krijgen net een melding,' zegt agent Kevin.  'In het Plaswijckpark zijn er boeven die de biggetjes willen stelen. Kom snel!'

Met zwaailicht en gillende sirenes wordt het gezin naar het park gereden waar de directeur handenwringend de hulp inroept van agenten Driss en Selma. Zijn eigen dierenpolitie mannen kunnen de grote en kleine boef maar niet te pakken krijgen. Er volgt een pittige achtervolging waarbij Driss roept: 'Houdt de boef!' Het is druk in het park en al gauw loopt er een horde kinderen mee die helemaal in het spel zitten. 'Daar is ie, rennen!' wordt er van alle kanten geroepen. 

Na een wilde tocht op het vlot verschuilen de boeven zich in het apenverblijf en daar weten de jonge agenten ze te pakken te krijgen. 'U heeft het recht te zwijgen', roept Driss weer. De boeven worden geboeid in de politiebus gestopt. Daar biechten ze op dat ze de biggetjes nooit mee hadden willen nemen. Nee, vast niet maar ze moeten toch echt mee voor ondervraging. 's Avonds als hij naar bed gaat vraagt hij voor alle zekerheid nog wel even aan zijn moeder: 'Mam,  die inbreker bij de politie was toch geen echte he?'