Duuk

Boem, wat een knalwens!

’s Ochtends om 7 uur gaat de wekker van Duuk af. Het is tijd voor zijn wensvervulling! En wat heeft hij er zin in! Duuk had het liefste de wekker al om 6 uur gezet, maar papa en mama vonden dit toch wel iets te vroeg. We halen Duuk, Jens, papa en mama op en er komt een hele mooie limousine voorrijden. Op de zijkant staat heel groot de naam ‘Duuk’ in camouflageletters. Duuk en zijn broer Jens staan te springen voor de deur. ‘Gaan we nu naar de militairen?’ vraagt Duuk.

Explosieve Opruimingsdienst

De militairen en commando’s van de EOD staan Duuk al op te wachten. Samen gaan ze naar binnen. Duuk krijgt onder het genot van een heerlijk stukje taart een stoere missie. Een stukje verder op het terrein is een bom gevonden die moet worden opgeruimd. Voordat Duuk samen met Jens aan deze missie kan beginnen, krijgen de jongens in de zaal meer informatie over de bommen. Maar dan gaat de missie echt beginnen! De jongens horen het geluid van de tank en rennen naar buiten. En wat ze daar aantreffen is zo gaaf! Een super grote tank die de

‘Boostmaster’ wordt genoemd, staat al op de jongens te wachten. Duuk, Jens en de militairen rijden onder begeleiding van de commando in de Boostmaster naar het terrein waar de bom is gevonden. Duuk mag zelfs achter het stuur van deze tank zitten! Op het terrein gaan de jongens op zoek naar de bom. Als ze de bom hebben gevonden, verplaatst Duuk deze – met behulp van een robot – naar een veilig terrein. Hier gaat Duuk de bom laten ontploffen. ‘3, 2, 1!’ roept Duuk heel hard. En boem! De bom is ontploft! Wauw, wat was dat gaaf!

Theehuis ’t Hooge Erf & Het Klimbos

Na deze super stoere ochtend wordt er heerlijk geluncht bij ’t Hooge Erf. Duuk en Jens nemen lekker een portie frietjes. Als de buikjes vol zijn gaan we met zijn alle klimmen in het Klimbos. Wat een natuurtalenten zijn Duuk, Jens, papa en mama! Duuk en mama doen één route en gaan daarna even uitrusten in de limousine. Papa, Jens en Imke doen nog twee andere routes. ‘We doen eerst route oranje één,’ zegt Jens, ‘daar hoeven we alleen maar te tokkelen en dat vind ik het leukste!’

Nationaal Militair Museum

Bij het Militair Museum mogen ze nog een keertje in een tank zitten. De tank rijdt over de hobbelige zandwegen en we vliegen alle kanten op in de tank. Wat hebben ze een lol! Na het rijden in de tank mag Duuk nog in de helikopter zitten in het museum en Werner laat ons alle vliegtuigen, straaljagers en bommen zien in het museum.

Sushi Today

Eindelijk bij Sushi Today! Duuk heeft al de hele dag gewacht op de heerlijke inktvisringen die ze hier hebben. Die zijn zo lekker! Duuk heeft ze wel drie keer opnieuw besteld. Op het einde sluiten we af met het heerlijke toetjesbuffet en voor iedereen een leuk cadeautje. Het was een knalwens!