Floortje

'Knuffelen met sledehonden'

Een paar weken geleden ging de allerliefste wens van Floortje in vervulling!

Floortje heeft het Rett-syndroom: een aandoening van de hersenen.

Ze kan niet praten maar heeft een spraakcomputer die ze met haar ogen bedient. Dat is knap! De enorme lach op haar gezicht vandaag, spreekt boekdelen. Want vandaag gaat Floortje rijden met sledehonden!

 

Gekwispel en geblaf

De feestelijk versierde rolstoelbus staat al te wachten. Floortje kijkt haar ogen uit: wat een lampjes hangen er in de bus! Na een korte rit met de feestbus komt het gezelschap aan bij een parkeerplaats. Hier worden ze begroet door een meute kwispelende honden. Er hangt zelfs een bord met 'Welkom Floortje' erop. Dát is nog eens een mooi begin van de dag. Floortje heeft er zin in! De honden blaffen en piepen enthousiast. Ook zij kunnen niet wachten om op pad te gaan. Floortje moet enorm lachen van al die hondengeluiden om haar heen.

Warme kleren aan en gaan!

Speciaal voor Floortje is op één van de karren een autostoel gezet. Daar nestelt ze zich prinsheerlijk in. En ook Yolanda, de moeder van Floortje zit op een kar. Voor ze het weten zetten de honden de gang erin en zijn ze op weg.

Modderspetter op je neus

Met snelheden van wel 25 kilometer per uur sjezen ze door de omgeving. Floortje zit hardop te lachen. Dit is genieten! De wind suist om haar oren. En ze voelt modderspetters op haar neus! Heerlijk, dit is wat ze wilde! De prachtige husky's trekken Floortje en haar moeder heel stoer door de omgeving

Na de ruige rit van bijna een uur, is het tijd om even bij te komen. Want ze hebben wel wat meegemaakt zeg! Na kopjes koffie, thee en koekjes is het natuurlijk tijd voor een uitgebreide knuffel-sessie met de husky's.

Floortje slaat haar armen om de prachtige beesten heen. Met zoveel honden is ze helemaal in haar nopjes! Heerlijk met je vingers door die dikke vacht. Floortje aait, knuffelt en lacht. En de honden kwispelen, blaffen en piepen verheugd terug. Die lach gaat niet meer van het gezicht van Floortje af.