Ian, 8 jaar

´s Nachts de leeuwen horen brullen!

Vorige week ging de allerliefste wens van de 8-jarige Ian uit Horst in vervulling. Ian heeft de ziekte van Duchenne.  Soms is hij een beetje druk, maar van dieren wordt hij rustig. Hij zou enorm graag eens tussen de wilde dieren willen slapen, vertelt hij.  Nou, dat kan!

 

‘Slapen tussen de wilde dieren!’

De Wish Journey begint met een toilettas die Ian opgestuurd krijgt door Make-A-Wish. Met daarin allemaal spullen die je nodig hebt voor een overnachting. Zou hij dan echt gaan slapen tussen de wilde dieren…? Dan hoort Ian getoeter en staat er een enorme limousine voor de deur. De chauffeur komt hem, samen met zijn zus en ouders, ophalen om naar de Beekse Bergen te gaan. Na een uur rijden komen ze aan bij een prachtig huisje aan de savanne. Daar mogen ze in overnachten! Het uitzicht is geweldig; de giraffen, buffels en struisvogels lopen gewoon langs het raam! Ian kijkt zijn ogen uit. Midden in de nacht horen ze de leeuwen brullen. Hoe spannend!

‘Die giraffen hebben wel lange nekken! Wow!’

De volgende dag staat een ranger Ian op te wachten. Met een prachtige groene open safari-jeep rijden ze daarmee dwars over de savannes. Zo kunnen ze de meest bijzondere dieren van heel dichtbij bekijken. En bij de  giraffenstal krijgt Ian een bijzondere opdracht: hij mag de langnekken voeren! Daar komt heel wat bij kijken zeg. Dan gaat de familie verder met de jeep op tour. Ze rijden vlak langs zebra’s, antilopen, leeuwen, tijgers, apen…

Ian kijkt vol bewondering om zich heen. Zo dichtbij!

Wow. En wat een lange nekken hebben die giraffen zeg! En dan die lange tongen. De giraffen likken ermee aan de daken en ruiten van de auto. Met een gek schrapend geluid. Ian moet er erg om lachen. En als ze af en toe even naar binnen kijken in de jeep, komt het gezelschap helemaal niet meer bij! Wilde dieren van dichtbij zien, voelen en ruiken! Ian geniet met volle teugen. Wat een avontuur.