'Ik wil zo graag de Kerstman ontmoeten'

Ismael, 5 jaar

Ismael vindt het kerstfeest magisch. Al die lichtjes, muziek, kerstbomen en cadeautjes…
‘En Rudolf het rendier, en sneeuw, ik heb nog nooit sneeuw gezien.’

 

‘Hee, Make-A-Wish is er!’ Vrolijk komt de 5-jarige Ismael aanrennen: Ismael de Oliveira, 5 jaar oud en sinds zijn 3e in behandeling voor leukemie. Dat hij net van zijn infuus en andere slangen af is, zie je niet aan dit levendige ventje dat er vrolijk op los babbelt. Zijn donkere ogen beginnen te glimmen als hij over zijn wens vertelt. ‘Ik wil zo graag de Kerstman ontmoeten. Hij is de liefste man van de hele wereld.’

Ismael is bijna klaar met zijn behandeling. In januari mag hij weer naar huis, terug naar Aruba. Dan wordt hij eindelijk weer herenigd met zijn vader. Twee lange, vaak angstige jaren wonen hij en zijn moeder Teresa al in het Ronald McDonald huis. Het gaat nu goed met Ismael, maar hij is natuurlijk niet voor niets naar Nederland gekomen. Emotioneel vertelt ze over de eerste bezoeken aan de dokter toen ze nog gewoon dacht dat Ismael verkouden was. De verkoudheid blijkt leukemie. Op Aruba is niet genoeg specialistische kennis aanwezig om leukemie te behandelen. In het Amsterdamse Emma kinderziekenhuis wél.

 

Voor Make-A-Wish is de wens van Ismael extra speciaal omdat het de 7000ste wens is die de stichting vervult. De wens van Ismael is vervuld! Samen met zijn zusje en moeder is hij naar Laplan gereist voor een hele speciale ontmoeting..