De wens van Jayden
 

De wens van Jayden
 

De wens van Jayden
slider arrow
slider arrow
DE WENS VAN JAYDEN, 16 JAAR: Minibiken met broers en neven!

Wow, mag ik die echt houden...

Zondagochtend bellen we aan. Het is nog heerlijk rustig op straat. Maar bij Jayden thuis niet… daar staan 7 jongens tussen de 7 en de 20 jaar oud klaar voor een spannende dag. Jayden wil vandaag niets liever dan mini biken op een gesloten circuit met zijn broers en zijn neefjes.

Lasergamen

Natuurlijk wordt het hele gezelschap opgehaald door een mooie limousine. Die brengt de mannen eerst naar Rotterdam. Hier gaan ze een potje lasergamen. In drie teams wordt er 2 keer 15 minuten gestreden om de eer. Ook de ouders van Jayden doen enthousiast mee en in de pauze worden er de nodige tactieken besproken. Het is duidelijk dat 1 neef het meeste talent heeft. Hij wint twee keer het individuele klassement. Maar dat mag de pret van de rest niet drukken. Er wordt volop lol gemaakt!

Na deze inspannende activiteit is het tijd om te lunchen. Jayden mag kiezen en kiest vol overgave voor KFC. We hebben nog genoeg tijd dus er hoeft niet in de limo gegeten te worden (tot verdriet van sommigen), we kunnen gewoon even rustig in zitten. Toch moeten we de tijd in de gaten houden want om 14.00 uur worden we verwacht in Etten-Leur.

Mini biken

Daar aangekomen zien we nog net het laatste stukje van een training voor kinderen die vaker mini biken. Dat gaat eigenlijk best hard. En wat zijn die dingen klein! Kunnen de oudere neven en de broer van Jayden hier wel op? Henk van Race-Kids verzekert ons dat dit geen probleem is. Er zijn zelfs volwassenen die op mini bikes racen. Ze moeten het gewoon proberen. Maar voordat de mannen plaats mogen nemen, moeten ze eerst een gepaste outfit aan. Overall, knieen elleboog beschermers en natuurlijk een helm. Aangezien Jayden aan het sparen is voor een scooter, krijgt hij van ons een prachtige nieuwe helm cadeau! Hij kan niet geloven dat hij deze mee naar huis mag nemen en is er ontzettend blij mee.

Als iedereen is aangekleed, nemen de jongens plaats op de mini bikes. Een beetje onwennig en zoekend naar waar ze hun lange ledematen moeten laten, dat wel. Maar als de eerste eenmaal van start zijn gegaan, zie je ze met de ronde meer vertrouwen krijgen. Ook Joshua het kleine broertje van Jayden gaat uiteindelijk als een speer.

Ze genieten met volle teugen. Na een paar rondes op de minibikes is het voor Jayden tijd om iets groters te proberen. Hij luistert aandachtig naar de uitleg van Henk en Cas en is super geconcentreerd als hij zijn eerste meters aflegt. Want op deze motor moet je ook nog schakelen. Maar hij heeft talent! Hij kan steeds makkelijker en stabieler in het spoor van Cas blijven en uiteindelijk mag hij zelfs een stukje voorop rijden. Dit is wat hij wilde!! Aan alles komt helaas een einde en ook aan Jaydens motorrijlessen. Het is tijd om de dag af te sluiten met een gezellig diner bij Cathay in Rotterdam. De jongens weten hier de weg en smullen van al het lekkers dat Cathay te bieden heeft. Na een feestelijk dessert gaan we naar huis. Jayden is moe, maar heeft werkelijk een topdag gehad!