Jelle, 4 jaar. Leukemie.

‘Ik heb iemand uit het brandende vliegtuig gered!’

Riep de 4-jarige Jelle. Zijn liefste wens ging in vervulling: Hij mocht met de brandweer een grote brand blussen en iemand redden. Een echte stoere jongens wens!

 

Brandweer

Jelle vindt het maar wát spannend, vandaag gaat het gebeuren! Hij krijgt een rode overall waar een brandweerauto, een helikopter en een koe op staan. Dan stopt er een grote limousine voor de deur en ook daar staan weer die brandweerauto, die helikopter en die koe op, maar ook nog eens zijn naam! Papa, mama, Lyanne, Liz en Jelle stappen in, het gaat beginnen! Na een klein half uurtje te hebben gereden, komen ze bij Maastricht Aachen Airport aan. Daar moet iedereen uitstappen en worden alle ID-kaarten en de auto's gecontroleerd. Als we door de scanners zijn gegaan, worden we opgewacht door Michel van de brandweer.

Hij neemt Jelle mee in de grote crashtender naar de kazerne. Daar staan nog twee van die reuzen! Maar ja voor een vliegtuigbrand heb je wel zo'n blusauto nodig! Jelle krijgt alles te zien en in het dummyvliegtuig wordt een brandje gesticht en is er heel veel rook, zodat je niets meer kunt zien. Dan blijkt er nog een "iemand"in het vliegtuig te zitten en samen Michel redt Jelle de "persoon". Jelle is helemaal trots, hij heeft iemand gered! Maar dan komt er een brandmelding binnen en vlug gaan ze de crashtender in en met loeiende sirenes rijden ze naar de brand die in de motor van het vliegtuig is ontstaan. En met een enorme waterstraal blust Jelle de brand! Pffff het is gelukkig goed afgelopen!

'Mama dit was echt mijn wens..'

Als laatste gaan we nog weer even terug naar het vliegveld, want Jelle zou ook zo graag eens in een liefst gele helikopter willen zitten. Nou dat kan, er zijn er maar liefst drie! En ook een rode en een blauwe... Jelle mag aan de stuurknuppel zitten en hij kijkt zijn ogen uit, wauw! Zoveel heeft hij nog nooit gezien. Ook zijn zussen zijn helemaal onder de indruk! Helaas gaat er nu toch echt een eind aan deze mooie dag komen, maar niet voordat we nog even lekker gaan eten bij De Gouden Lepel in Geleen. Reactie van Jelle voor het slapen gaan: ‘Mama, dit was echt mijn wens...’