Jeroen

'Jullie moeten goed lopen, dan ben ik trots!'

Het moment is aangebroken…. Vroeg in de ochtend vertellen de ouders van Jeroen dat zijn grote wens gaat uitkomen. 

 

De deurbel gaat en vol spanning doet Jeroen de deur open. Daar staan vrijwilligsters Colinda en Cornelie voor de deur, met in hun hand een tambour-maître stok met paarse ballonnen eraan. ‘Deze mag je houden!’ wordt gezegd terwijl de stok overhandigd wordt aan Jeroen. Wat een verassing! Hij is er super blij mee. De tambour-maître stok moet hij ook meenemen, want deze heeft hij nog nodig. Een paar minuten later stopt er een witte limousine voor de deur met in paarse letter de naam van Jeroen, omringd met muzieknoten. ‘Stap maar in, Jeroen. We gaan op pad!’ De limousine is prachtig versierd en rijdt naar een nog onbekende locatie voor Jeroen. Maar ineens wordt het duidelijk; het clubgebouw van K&G (Kunst & Genoegen, muziekvereniging).  Bij aankomst is er een warm welkom van K&G, vrienden, familie en bekenden!

Jeroen wordt eerst meegenomen naar een ruimte waar de junioren nog aan het inspelen zijn. Hij doet gelijk mee en begint met dirigeren. Daar ontmoet hij Yannick, zijn grote voorbeeld. 

Na dit ontvangst wordt Jeroen meegenomen naar een ruimte waar hij een pet, uniform, riem en handschoenen mag passen. Daarna wordt Jeroen mee naar buiten genomen waar de junioren én senioren al op hem staan te wachten. Het is tijd voor de optocht! Jeroen mag nog even een peptalk geven: ‘Jullie moeten goed naar mij luisteren. Jullie moeten goed lopen, dan ben ik trots!’ Wie wil nou niet zo’n peptalk? En daar komt dan eindelijk de eigen maître stok van Jeroen, overhandigd door zijn grote idool Yannick. Jeroen laat een duidelijke ‘BAND READY’ en ‘FIVE SETTER QUICK MARS’ horen zodat het korps in beweging komt. Dat is gaaf! Trots voorop lopend gaat de hele band op pad. Het is voor Jeroen een behoorlijk stuk lopen, maar door beide tambour-maîtres en de hele band achter hem heeft hij het gehaald. Bedankt K&G!

De wens gaat verder in de limousine naar Katwijk. Daar gaat Jeroen naar het Strandhuys, waar hij ook hartelijk wordt ontvangen. Na een heerlijk maaltijd en even een chillmomentje, 

komen er vier motoragenten binnen. Zijn die hier voor Jeroen? Hij gaat onder politiebegeleiding naar Den Haag, op naar het opleidingscentrum van de politie. Hij mag van alles uitproberen: pepperspray, handboeien omdoen, met een wapenstok slaan en zelfs even een kogelwerendvest aan hebben! Ook komt hij op op plekken waar hij normaal niet zou mogen komen. Samen met een agent zit Jeroen zelfs ook nog even in een cel. Dit was wel heel erg spannend! Als afsluiter wordt het gezin thuis gebracht in de waterkanonwagen.

Als laatste verassing is daar ineens pop Sam, de ziekenhuisvriend van Jeroen zijn ziekenhuisvriend. Omdat Jeroen zoveel steun aan Sam heeft en het steeds moeilijker vindt om afscheid van Sam te nemen, mag de pop af en toe komen logeren. Maar hier heeft Sam natuurlijk wel een bedje voor nodig. Dat is dan ook het laatste cadeautje! Jeroen is er dolgelukkig mee.

Slaap lekker Jeroen en Sam, geniet lekker na van deze prachtige wens!