Expeditie JORS! - “Spannend, stoer en spectaculair. Onvergetelijk!”

Wensvervuller Marieke Gilsing vertelt….

Blij en trots dat ik samen met mijn Make-A-Wish collega’s de allerliefste wens van 12-jarige Jors heb mogen vervullen. Met z’n beste vrienden en familie ’n hele stoere, actieve en spectaculaire dag beleven? Nou, dat heeft hij geweten! Water, zand en vuur. Snelheid en behendigheid. Pantserwagens en stoere boten. Allemaal ingrediënten voor ‘n onvergetelijke verrassingsdag. Samen met zijn team ging Jors de strijd aan met de elementen en de vijand…

 

Opgewacht door zeven pantservoertuigen van Defensie

Op de dag van Expeditie JORS verrassen wij hem met ‘n hele batterij aan pantserwagens, een voltallig peloton van Defensie en de aanwezigheid van zijn vrienden en familie. Hij staat perplex. 

 

Expeditie op het Eiland van Maurik 19

Team Jors rijdt mee in de indrukwekkende verkenningsvoertuigen naar EVM19. Daar strijden ze in twee teams (met elk hun eigen Expeditie JORS t-shirt) tegen elkaar. Ze leven zich helemaal uit op ‘t quad-parcours, tijdens ’t tangram-spel en de vuurproef. En hoe tof is ‘t om daarna in ’n hogesnelheidsboot (RIB) naar de lunch te racen?!

Pannenkoeken, ijs en stoere verhalen

Aan ‘n mooi gedekte tafel op ‘t terras (met Expeditie JORS placemats en menukaartjes) verorberen de hongerige jongens binnen no time hun pannenkoeken en ijsjes en raken maar niet uitgepraat over hun belevenissen. En de volgende verrassing staat alweer voor de deur, of beter gezegd… ligt alweer in het water.

Expeditie op militair terrein

Team JORS vaart mee in ’n militaire boot en rijdt daarna verder met de pantserwagens naar Leusderheide. Daar stuiten ze op de vijand… Gelukkig zijn ze voorbereid! Eerst verkennen, dan aanvallen. Met de tanks, te voet en al tijgerend komen ze steeds dichter bij de vijand. De stoere mannen van Defensie laten explosieven afgaan en schieten op de vijandige locatie totdat de tegenstander zich uiteindelijk overgeeft. Team JORS neemt de locatie in en viert zijn overwinning met ‘n feestelijke BBQ (extra lekker door ’t ingepikte eten van de vijand!). 

“Ik mis jullie nu al!”

De nieuw opgeleide jonge verkenners krijgen ’n camouflage-goodiebag. En voor Jors ligt er nog ‘n motorcross-outfit klaar. “Ik trek deze nooit meer uit!”

Iedereen bedankt elkaar met ‘n laatste boks of elleboog (Corona) en dan komt er helaas ’n einde aan deze spectaculaire spannende expeditiedag. Team JORS  zal het zich nog lang blijven herinneren… “De mooiste dag van mijn leven! Ik mis jullie nu al!”

Dank voor jullie fantastische medewerking aan de wensdag van Jors: 11 Pantsergenieverkenningspeloton van Defensie, EVM19, Pannenkoekenhuis De Waterspiegel Maurik, Mulders Motoren en mijn collega’s @Angelique van Miltenburg en @Tina Linssen (fotografie)