Jurre

“Het was echt super vet, té nice voor woorden!”

Vroeg in de morgen wordt Jurre samen met zijn zus en ouders thuis opgehaald. Waar heen? Geen idee, bestemming onbekend. Maar al snel is de eerste stop duidelijk: Breda, waar op dat moment het allernieuwste automodel wordt uitgeladen. 

 

Jurre begint al te glunderen, want Toyota is zijn favoriete merk! Hij glundert nog meer als hij een monteursoverall aankrijgt met zijn naam er op! Zo stoer! Al snel gaat hij samen met monteur Dave aan de slag, want een echte monteur heeft een strak schema. Jurre wordt op allerlei klussen ingezet, tot het monteren van een navigatiesysteem aan toe. De ochtend vliegt om. En als het aan Jurre ligt, was hij hier nog veel langer gebleven!

In een prachtige auto wordt het gezin in stijl naar het hoofdkantoor van een importeur gereden. Monteurswerk maakt namelijk hongerig. Jurre geniet van een smakelijke tosti, maar staat al te popelen om het museum in te gaan. 

Tijdens de rondleiding zien ze heel oude modellen en racewagens en ook een concept car die in een film met Tom Cruise is gebruikt (met een wel heel onhandige instap via het achterraam). In de museumwerkplaats wordt voor Jurre de motor van de gele Talbot Rinspeed gestart; wat een geluid! Wanneer hij even in de auto mag zitten, straalt Jurre.

Mee in een Toyota Supra!

Of hij eigenlijk wel eens in een Toyota Supra heeft gereden? Hij heeft al heel veel gezien en meegemaakt, maar dát nog niet. Daar komt nu snel verandering in, want hij mag mee voor een ritje! Jurre is helemaal in zijn element en geniet. “Het was echt super vet, té nice voor woorden!”

De ‘experience’ wordt na een korte pauze met een drankje nog groter. Jurre gaat samen met zijn vader mee in een Toyota Landcruiser voor een trail run over het speciale 4x4 terrein. “Het was echt te gek, we gingen door het water en helemaal zijwaarts... papa viel er bijna uit!”

Het zit er op en Jurre wordt naar het laatste onderdeel van de dag gereden. “Het geluid dat uit de Celica kwam was zó stoer!” Op Breda Airport wordt Jurre opgewacht door opa, oma en neef Thijs om gezamenlijk de dag af te sluiten met een etentje. Jurre is hartstikke blij dat hij meteen bij hen kan vertellen over de dag. En dat Jurre friet met frikandellen bestelt, is geen verrassing!