Mike, 6 jaar

Een dagje mee helpen op de boerderij

 

Een prachtige witte limousine rijdt voor huis. Mike is er even stil van. ‘Dit had ik echt niet verwacht’, zegt hij. Inmiddels heeft hij een rugzakje gekregen met daarin de outfit voor vandaag: een stoere overall in camouflagekleuren en blauwe rubberlaarzen. Mike stapt in de limousine, samen met zijn ouders, zus Sophie en kleine broertje Jelle. 

‘Ik mocht zelfs toeteren!’
's Middags worden ze bij boerderij De Betonpleats, allerhartelijkst ontvangen door boerin Hanneke, boer Lucas en hun kinderen. Lucas neemt Mike mee op de tractor. Hij rijdt er op alsof hij nooit anders heeft gedaan. ‘Ik mocht zelfs toeteren!’, zegt Mike vol ontzag. Na de koeien en de kalfjes en het spelen in het hooi gaan ze even opwarmen in de boerderij onder het genot van een glaasje limonade en een cupcake.

En dan is het melktijd. Mike pakt de uiers van de koe beet alsof hij het al jaren doet en helpt goed mee. Tot slot mag hij boer Lucas nog even helpen met een klusje op de tractor: Mike achter het stuur, vooruit en achteruit rijden en dan richting de stal. Stoer hoor! Chauffeur Arie rijdt Mike en zijn familie naar huis, waar ze nog heerlijk kunnen nagenieten van deze geweldige dag!