Paw Lah Moo
 

Paw Lah Moo
slider arrow
slider arrow
De zee, het strand en vissen zien!

DE WENS VAN PAW LAH MOO, 8 JAAR

Paw Lah Moo gaat eindelijk de zee zien! Het is gelukkig een prachtige dag, echt weer om naar het strand te gaan! Dan stopt er een roze limousine voor de deur. De zusjes rennen naar buiten en als de deur open gaat, zien ze daar drie vrolijk gekleurde strandtassen staan. Op naar Scheveningen!

Als ook papa, mama en Jacqueline in de limousine zitten, worden ze toch wel een beetje nieuwsgierig naar wat er in die tassen zit. Ze mogen er alle drie één uitkiezen en als ze erin kijken, zien ze dat er een strandhanddoek met hun naam erop inzit. En strandspeelgoed, zonnebrandmiddel, zonnebril en nog veel meer! Dát is even leuk! Onderweg moet er natuurlijk ook even gestopt worden om iets te drinken en even de benen te strekken, want het is wel een verre reis naar de zee.

Als ze bijna bij de zee zijn, ziet Paw Lah Moo als eerste het reuzenrad van Scheveningen, “Kermis” roept ze! Maar even later rijdt de limousine de boulevard op en recht voor hen zien ze het strand en de zee....”Wow, ze zijn er een beetje stil van....die is groot! De zee, de zee, kijk daar, mogen we hier spelen en gaan zwemmen?”

En dan moet er natuurlijk gespeeld worden. In de tas zat ook een emmer en schepje, dus is Paw Lah Moo al druk aan het scheppen. De andere twee klimmen op de speeltoestellen. Zullen we dan nu maar eens naar de zee lopen? De zwempakjes worden aangetrokken en de meisjes rennen naar de zee.

Eerst maar eens voorzichtig voelen, maar al snel staan ze te springen en een grote golf maakt ze helemaal nat. Ze proesten het uit van plezier, is dát even leuk! Ze zouden bijna vergeten dat ze ook nog schelpjes wilden meenemen, dus worden er zakken vol geraapt en van elkaar bekeken wie de mooiste en grootste schelp heeft. Het is tijd voor een ijsje en nog wat drinken. Dan gaan ze zich allemaal weer aankleden, want er staat nóg iets op het programma!

Paw Lah Moo wilde ook graag de vissen zien, dus mogen ze bij SeaLife een kijkje nemen. Ze krijgen tijdens een rondleiding alles te horen en te zien over die bijzondere vissen. Wat zijn het er eigenlijk veel en wat zijn ze soms mooi gekleurd! Nadat ze alle drie een sticker hebben verdiend met een speurtocht gaan ze weer naar buiten, want de limousine staat al op hen te wachten. Moe van alle indrukken en de zeelucht, vallen de meisjes al snel in slaap achter in de limousine. Er wacht nog één verrassing op ze....

In Eindhoven stoppen ze bij Wiro Wok. Daar kan het hele gezin iets uitkiezen wat ze lekker vinden. Voor de meisjes is er nog een laatste kado, voor alledrie een Barbie-pop. Maar dan is de dag toch echt afgelopen en thuis genieten ze nog na met het zand tussen de teentjes...