Quinten, 17 jaar

'Nu ben ik een officiële Walibi medewerker'

Quinten heeft een grote droom. Hij wil later bij de technische dienst van een pretpark gaan werken. Heel vaak heeft hij al geprobeerd daar een vakantiebaantje te bemachtigen. Tot nu toe is dat niet gelukt, omdat hij veel tijd kwijt is aan ziekenhuisbehandelingen. Quinten heeft een hersentumor waarvoor hij chemotherapie krijgt. Maar vandaag zijn alle agenda’s leeggemaakt voor zijn allerliefste wens: een kijkje achter de schermen bij de achtbanen van Walibi!

 

Personeelspas en portofoon

De technische ploeg van Walibi geeft Quinten een warm welkom. Hij krijgt een bedrijfstrui, jas, personeelspasje en portofoon. “Nu ben ik een officiële Walibi medewerker!” Quinten straalt. De werkdag begint bij de de Lost Gravity: een enorme achtbaan met een duizelingwekkend steile afdaling. Dat is meteen het echte werk. Bouten en banden moeten gecontroleerd worden. Een verantwoordelijke klus. Quinten krijg een harnas en wordt vastgegespt aan de railing. Samen met medewerker Ron voert hij de controle uit. Op grote hoogte. Maar Quinten is nergens bang voor.  

Vis in het water

“Beugels in orde?” De treintjes moeten gecheckt worden. Met de portofoon communiceert Quinten met zijn collega’s van de technische dienst. Daarna moeten de voertuigen op een rails geplaatst worden. Quinten weet al snel de juiste knoppen te bedienen en heeft een lach van oor tot oor. Dit is dus het werk van een achtbaanmonteur! Hij voelt zich als een vis in het water. Nu nog de papieren invullen en ondertekenen. Dan kan de attractie veilig starten. En natuurlijk mag Quinten als eerste de testrit van vandaag maken. Dat vindt hij géén vervelend werk!

Attractie in aanbouw

Door naar de volgende achtbaan die gecheckt moet worden. De Xpress. Dit is een achtbaan die start vanuit een donkere tunnel met lichteffecten. Quinten mag controleren of de rails in de tunnel in orde zijn. Nou, die zijn dik oké. En ook deze achtbaan moet vervolgens getest worden. Quinten begint zijn draai al helemaal te vinden! De Goliath? Check. Ook daar wordt even een testrit gedaan. Na een lekkere lunch krijgt het gezelschap een uniek kijkje bij de nieuwste attractie. Deze is nog in aanbouw, dus iedereen krijgt een helm op. Quinten kijkt met glimmende ogen. Dat is al een indrukwekkend bouwwerk! Dan moet Quinten afscheid nemen van zijn collega’s. Hij belooft snel terug te komen om verder te helpen. Wat een Roller Coaster vandaag. Fantastisch!