DE WENS VAN SALIYA, 12 JAAR: EEN MOOIE TAART BAKKEN

“Wauw wat geweldig!!!” De allerliefste wens van de 12-jarige Saliya is in vervulling gegaan. Haar allerliefste wens was kort maar krachtig: een mooie taart bakken. Dat is niet zo gek, want op de vraag wat Saliya later wilde worden, zei ze zonder twijfelen direct “bakker!”. In haar prachtige unicorn schort heeft ze een overheerlijke unicorn taart gebakken. Het was een hele smaakvolle wensvervulling..

 

Zaterdag 31 oktober…

Vandaag was de grote dag van Saliya! Om half 10 belden wij aan bij de familie in Apeldoorn. Ze waren er klaar voor, Saliya, broertje Phil, zusje Katryn, vader en moeder. De kinderen wisten van niets en stonden buiten te kijken wat er zou komen. Alleen Saliya had het vage vermoeden dat ze met een limousine opgehaald zouden worden. En ja hoor, daar kwam er eentje echt aanrijden, een ROZE! Saliya haar mond viel open, zoals zo vaak die dag zou gebeuren. De limousine was mooi versierd en we konden vertrekken. 

Taart - heerlijk!!

Het grote moment was daar! We kwamen aanrijden bij ‘De Zoetige Taart’ en werden hartelijk ontvangen door Danielle. Binnen had Saliya pas door dat ze een taart ging bakken. Haar mond viel open en het enige wat ze kon zeggen was “wauw”. Natuurlijk eerst een schort voor, een UNICORN schort! Saliya mocht eerst cupcakes versieren en daarna aan de grote taart beginnen. 

Een strik, hoorn en oren maken voor de unicorn. Ook mooie bloemen om de taart te versieren. Wij vroegen Saliya wat ze later wilde worden, ze zei zonder te twijfelen direct “BAKKER”.  

Beestenboel

Saliya's broertje en zusje gingen intussen naar ‘Zorgboerderij De Maargies Hoeve’, waar ze heel gastvrij ontvangen werden door Patty, die een mooi programma speciaal voor hun gemaakt had. Ze mochten dieren kijken en voeren, zelfs een babygeitje de fles geven. Tot slot mochten ze een mooie fotolijst, met foto’s van hun bezoek erin, versieren. Tijd om verder te gaan, wel met een supermooie unicorn taart en versierde cupcakes. Onderweg nuttige de familie een heerlijke lunch in de limo. 

Slijm, slijm

De kinderen hadden in de limousine al naar de ‘Grote Slijmfilm’ gekeken, dus op naar een workshop slijm maken bij ‘ConfettiCo’! Cora stond ons al op te wachten. Cora vroeg of ze al eerder slijm hadden gemaakt, Saliya zei heel sip “ja, maar dat mislukte iedere keer”. 

Er werd verteld hoe ze slijm konden maken. Er moest stevig geroerd worden, waarbij Phil zei dat hij geen wasmachine was! Het slijm mocht in een fles, waarbij ze dolle pret hadden: “het lijkt wel diarree die scheetjes”. Toen mocht de fles versierd worden. Saliya koos voor een unicorn, Phil een pinguïn en Katryn een poes. Tot slot mochten ze iets moois met veren maken voor op een potlood. 

Onvergetelijke dag!! 

Tijd om naar huis te gaan voor Saliya haar dagelijkse antibiotica infuus. Het gezin stapte voldaan uit de limousine. Er kwam nog een verrassing, voor allemaal een cadeautje. Saliya sprong een gat in de lucht toen ze zag dat het een Instax Fujicamera was welke ze heel graag wilde. Wij namen afscheid van het gezin, die nog heerlijk kon nagenieten. Tot slot is er ‘s avonds een heerlijke maaltijd bij hun bezorgd, waar ze lekker van gesmuld hebben. Wat een echt fijne dag! Maar gelukkig hebben wij nog de herinneringen en de mooie foto’s!!!!