De wens van Sam
 

De wens van Sam
 

De wens van Sam
slider arrow
slider arrow

De wens van Sam

Bij Kasteel Heeswijk stonden de ridders klaar om Sam te ontvangen en de kroon van de koning te laten zien. Smullend van een stuk riddertaart zagen Sam en Tess ineens een boef lopen. Onee, de boef had de kroon gestolen. Gauw het spoor volgen wat de boef had achter gelaten. Gelukkig kwam daar ook politie Anouk al met sirenes aangereden. Ze had gehoord over de diefstal en vroeg Sam en Tess of ze haar konden helpen met de zoektocht naar de boef. Dat wilden ze wel! Van agent Anouk kregen Sam en Tess allebei een mooi pakje aan en een dossier waarmee de zoektocht naar de boef kon beginnen.

Aanwijzingen naar de boef
De boef was in het dossier al gauw gevonden, dus de zoektocht kon echt beginnen. Een pet, chocolade muntjes en een brief werden gevonden. Buiten werd nog gekeken en aan iedereen die Sam tegenkwam werd gevraagd: "hebben jullie de boef gezien?". Helaas had niemand de boef gezien.

In de hoop dat de boef terug zou komen werd er nog een bezoek aan het kasteel van de koning gebracht, waar een echte draakjesspeurtocht gedaan kon worden. Daarna was het tijd voor een lunch, van zo’n belangrijke zoektocht word je toch wel hongerig.

Zwaardles
De ridders hadden wel in de gaten dat Sam een goede ridder zou zijn en zo mocht hij zelf een eigen schild en zwaard schilderen.

Toen deze eenmaal gedroogd was kreeg Sam ook nog eens zwaardles. Stoer! Sam werd zo enthousiast dat hij zijn zwaard zelfs kapot sloeg. Gelukkig konden de andere ridders deze weer repareren.

Boef vangen
Nadat Sam had genoten van een lekker ijsje was het toch echt tijd om de boef te vangen. Gelukkig kwam politie Anouk aangereden: zij had een tip gekregen. Snel stapte Sam, Tess en de ridders de politiebus in om de boef te vangen. Sam en Tess waren helemaal niet bang en liepen voorop richting de boef. Daar lag hij achter een boom te slapen!

Tess pakte gauw de kroon van de boef zijn hoofd en de politie zei dat de boef op heterdaad was betrapt. Onder begeleiding van Sam en Tess werd de boef naar de politiebus gebracht. Die ging mee naar het politiebureau!

Echte ridder
Als beloning voor hun goede hulp kregen Sam en Tess van de politie een echte hulpagent pet. Terug op het kasteel werden zij tot echte ridders gekroond, waarbij ze ook nog een echt ridderdiploma kregen. Bij het afscheid van de ridders kreeg Sam nog het echte schild dat de ridders daar gebruikten, hij had zo goed zijn best gedaan. De ridders kregen op hun beurt weer een dikke knuffel van Sam en Tess.