Mette, 10 jaar

´Mette prinses, Mette prinses´

De 10-jarige Mette is drie jaar lang behandeld tegen leukemie. Door haar beperking was Mette zich minder bewust van de gevolgen van haar ziekte. Mette is een vrolijk meisje die houdt van tutten, zingen en dansen. Het lijkt haar prachtig om in een mooie prinsessenjurk te zingen en te dansen op de muziek. Deze wens ging in vervulling.

In de ochtend werd ze gewoon naar school gebracht. Het zou namelijk een ‘gewone’ dag worden. Totdat de deur van de klas openging en ze hoort dat vandaag haar wensvervulling is! Er staat een grote roze limousine voor de school en ze werd uitgezwaaid door haar klasgenootjes.

‘Welkom op mijn kasteel’ prinses Charlotte verwelkomt Mette. Charlotte leidt het gezin haar stijlvolle kasteel rond. En wat straalt Mette als ze de roze prinsessenkamer ziet. Mette wordt daar omgetoverd tot een echte prinses en krijgt prinsessenles. Er komt een fotograaf voor de fotoshoot. Na een prinsessenlunch komt de koets hen ophalen. Bij de volgende accommodatie staan haar neefjes en nichtjes klaar en krijgen ze samen djembé-les. Als het publiek er is mogen ze optreden.

Met stralende ogen en een grote smile op haar gezicht liet Mette merken dat ze zo aan het genieten was. Een wensvervulling vol mooie belevenissen voor het hele gezin, maar vooral voor Mette.