Onze ambassadeurs

Wendy van Dijk

actrice en presentatrice

"Het is ontroerend te zien wat een Wish Journey voor een kind en de familie betekent."

‘Ik kan je verzekeren dat wensen vervullen hard werken is. Zeker met de zorgvuldigheid en passie waarop Make-A-Wish Nederland het doet. De fantasie van het kind bepaalt de inhoud van de wens. Zo is iedere wens uniek en volledig op maat gemaakt. Je ziet kinderen weer stralen en vol kracht verder gaan. Dat was voor mij de reden om Make-A-Wish te steunen. Help jij ook mee? Op deze site vind je talloze manieren om een bijdrage te leveren. Doe het nu en help ons. Want een Wish Journey geeft een ziek kind kracht en hoop voor de toekomst.’

Wendy van Dijk is hét gezicht van Make-A-Wish Nederland en zet zich geregeld in om ons werk onder de aandacht te brengen. In deze video vertelt ze waarom.

Ruben Nicolai

TV-presentator en TV maker

"‘Je zegt toch geen nee tegen Make-A-Wish?’"

'Ik hoop dat Make-A-Wish op een gegeven moment zó’n begrip is in Nederland dat mensen er uit zichzelf aan denken om een kind aan te melden. Iedereen heeft of kent kinderen en je wilt toch dat die allemaal een onbezorgde jeugd hebben. En áls ze dan getroffen worden door een rotziekte, moeten ze iets positiefs hebben om naar uit te kijken.’

Pia Douwes

musicalster

"De toewijding die wij allemaal hebben en delen, daar haal ik voldoening uit."

‘Het feit dat je onderdeel mag zijn van een herinnering die een wenskind vervolgens een leven lang meedraagt, is onbeschrijfelijk. Die kick voel je zelf ook!’  Ze omschrijft deze kick als ‘zonlicht’. ‘Het feit dat je een wensgezin zoveel kracht en blijdschap kan geven, is het bewijs dat het werk van Make-A-Wish Nederland werkt.

Ondanks haar drukke schema maakt ze sinds april 2015 graag tijd vrij om zich in te zetten als ambassadeur. ‘Eigenlijk vind ik dat iedereen elke dag iets goeds, fijns of leuks moet doen voor een ander. Dit kunnen ook kleine dingen zijn.’

Fockeline Ouwerkerk

actrice en presentatrice

"Ik zet me voor de volle 100% en met heel veel liefde in."

‘Als actrice ben ik veel met de verbeelding bezig. Door de verhalen die ik beleef als personage kan ik mezelf soms even onttrekken aan de werkelijkheid, het ’normale leven’. Dromen komen uit als ik een zenderbaas mag spelen. Agent mag zijn voor een dag, of mag dansen met de choreograaf van Beyonce! Ik besef me hoe bevoorrecht ik ben, elke keer weer!’

‘Die ene wens gaat niet om ziek zijn, dokters en ziekenhuizen. Het is eigenlijk de omgekeerde wereld, besef ik me. Een Wish Journey is belangrijk voor alle betrokkenen en familie. En in het bijzonder voor al die fantastische en supersterke vechtende kinderen! Het geeft positieve energie en extra kracht om de werkelijkheid van de ziekte weer aan te kunnen. Ik heb dat met eigen ogen gezien en het heeft diepe indruk op me gemaakt.’

Sjoerd van Ramshorst

Presentator

"Make-A-Wish is dus een heel klein beetje een medicijn. Dat is toch prachtig!"

Het is heel fijn om iets te doen voor kinderen die ernstig ziek zijn. Als kind hoor je helemaal niet in het ziekenhuis te komen. Sommige kinderen zitten er soms wel maanden en als ze wel thuis zijn is de kans groot dat ze nog dagelijks geconfronteerd worden met hun ziekte. Dat heeft een enorme impact op het kind. Daarom vind ik het zo mooi dat we met Make-A-Wish de kinderen kunnen laten vergeten dat ze ziek zijn'.

Sinds maart 2017 mogen we Sjoerd van Ramshorst welkom heten als onze nieuwste ambassadeur bij Make-A-Wish.

Thomas Acda

zanger, schrijver, cabaretier, acteur

"Het mooie aan Make-A-Wish is het hele plan waarmee ze werken, waardoor het hoofdje van het kind steeds weer wordt weggehaald van de chemo, de operaties en alle ellende en naar leuke dingen wordt getrokken."

‘Lucy, mijn dochter van inmiddels twaalf, zat een keer met mij naar televisie te kijken toen we een reclamespot van Make-A-Wish zagen. “Daar moet jij iets voor doen,” zei ze. En zo regel ik de beroemde mensen voor Make-A-Wish. Als het de wens is van de kleine Sem om Jan Smit te ontmoeten, ga ik bellen. En regelen. En fotootjes nemen. Een heel mooie manier om mijn dochter te laten zien dat je wat terug moet geven aan de samenleving. “Een stoel in de hemel,” zei mijn moeder altijd als je iets goeds deed zonder een tegenprestatie te verwachten. En zo is het ook, je moet elkaar helpen. Zeker als het om kinderen gaat.'

Demi de Boer

"Aan de ene kant werd ik er heel verdrietig van dat sommige kinderen helemaal geen kind kunnen zijn door een ziekte, aan de andere kant is dat precies wat Make-A-Wish doet: het kind weer even kind laten zijn."

Het was tijdens het jaarlijkse White Dinner van Friends of the Brands, toen het vuur bij Demi werd aangewakkerd. Demi werd getroffen door het verhaal dat Make-A-Wish Nederland die avond presenteerde. Binnen de kortste keren zat Demi met algemeen directeur Hanneke Verburg rond de tafel om te kijken op welke basis ze zich kon inzetten voor het goede doel.

‘Dat kon in een rol als ambassadeur, dat kon door mee te denken richting de wat jongere doelgroep waar een hoop van mijn volgers op social media zich begeven. Vanuit mijn platform kan ik mijn betrokkenheid met Make-A-Wish delen en uiteindelijk hoop ik dat mensen dan sneller en meer gaan doneren omdat ze zien wat voor een mooi doel het is.’

René Watzema

Presentator

"Elke dag probeer ik die extra positieve energie te geven"

Ik ben René Watzema 31 jaar en al jaren het gezicht van RUMAG. geweest. Als presentator probeer ik elke dag leuke videos te maken en events extra positieve energie te geven. Ook samen met mijn moeder hebben we het internet aan het lachen gekregen door haar fantastische lach. Mijn creativiteit, positiviteit en mijn ADHD zijn de combinatie die omschrijven wie ik ben.

Marijn Kuipers

Presentatrice

"Je dromen volgen, uitdagingen aangaan en grenzen verleggen is waar ik voor sta"

Myn namme is Marijn Kuipers. Nu denk je misschien: ‘Wat staat daar?!’ Maar mijn roots liggen in Friesland, dus dan snap je het ;) Met mijn blonde haren ga ik mijn dromen achterna en was werkzaam als gezicht/presentatrice bij RUMAG. Door een vliegende start op instagram en TikTok, heb ik inmiddels mijn eigen platform gecreëerd met een groot bereik en hoge engagement. Mijn grote passie voor sporten deel ik met een hoop liefde én bloopers op mijn fitness account @Fitenflex.

Je dromen volgen, uitdagingen aangaan en grenzen verleggen is waar ik voor sta!

Rob en Emiel

entertainers

"‘Zeg nou zelf: wat is er mooier dan een kinderwens vervullen?’"

In hun shows geven Rob en Emiel het publiek graag een gevoel van verwondering mee. ‘Mensen verliezen op zo’n moment de realiteit even uit het oog. Heerlijk om je aan over te geven. Maar we vinden het tegelijk heel verstandig om met beide benen op de grond te blijven staan. En de wereld om ons heen goed te bekijken. Want helaas heeft niet iedereen zo veel geluk als wij. Voor sommige kinderen maakt hun ziekte heel veel dingen onmogelijk die wij normaal vinden.’

Daarom zijn zij sinds 2009 officieel ambassadeur van Make-A-Wish Nederland. ‘Op deze manier kunnen en willen wij graag iets voor kinderen doen die niet de kansen krijgen die wij hebben gehad.’

Michael van Gerwen

Professioneel darter

"Ik vind het een fantastisch goed doel."

Zelf heb ik mij op verschillende manieren ingezet voor Make-A-Wish. Door onder andere geld in te zamelen maar ook door mee te werken aan de wensvervullingen. Het is ontzettend mooi om daar een bijdrage aan te leveren en te zien wat de impact is voor een kind wanneer zijn/haar liefste wens uitkomt. 

Make-A-Wish maakt het onmogelijke mogelijk voor kinderen met een ernstige ziekte en als ik daar een bijdrage aan kan leveren is dat voor mij een kleine moeite.

Xavier Maassen

Autocoureur

"Het geeft een extra boost om nog meer te doen voor deze kinderen. Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen."

Autocoureur Xavier Maassen is bij het afsluiten van het raceseizoen in het Porsche Centrum officieel benoemd tot ambassadeur van Make-a-Wish Nederland. Xavier Maassen maakte als kind mee dat zijn zusje overleed aan een hartafwijking en ervoer toen zelf wat een impact dit had op het gezin. Om dit leed bij anderen wat te verzachten zet hij zich al langer in voor Make-A-Wish. Door krachten te bundelen gaan Xavier Maassen en Make-A-Wish Nederland nog meer impact maken voor ernstig zieke kinderen en hun gezinnen.

Guillermo Hilversum

acteur

"Geweldig om een wens in vervulling te zien gaan!"

Ondanks alle drukke werkzaamheden voor tv en in het theater vindt Guillermo ook nog de ruimte om ambassadeur te zijn voor Make-A-Wish Nederland. In 2014 komt Guillermo voor het eerst met ons in contact door zijn bijdrage aan een Wish Journey in het teken van SpangaS -de serie waarin hij tot 2016 in speelt.

Kort na deze eerste ontmoeting meldt hij zich aan. ‘Ik vroeg me meerdere malen af wat ik zou kunnen betekenen. Dat je een soms levensbedreigend ziek kind kunt opfleuren doordat ze jou mogen ontmoeten, is het allermooiste wat er is. En dat ik nu ook nog breder inzetbaar ben als ambassadeur is geweldig!’ Natuurlijk zijn wij daar ontzettend blij mee.

Xan de Waard

hockeyster

"Ik maak graag tijd voor Make-A-Wish"

Xan de Waard is een Nederlandse hockeyster. Zij maakt in 2013 haar debuut in de Nederlandse hockeyploeg, op 17-jarige leeftijd. In de zomer van 2014 wint ze haar eerste goud op het WK in Den Haag. Maar ze maakt graag tijd voor Make-A-Wish.

'Ik denk dat het heel bevredigend is wanneer je iets voor zieke kinderen kunt doen. En nu ik er zo over nadenk: ik hoop ook dat het me met beide benen op de grond houdt. Als sporter zit je in een soort bubbel. Het is gewoon mooi om er met elkaar voor te zorgen dat een ernstig ziek kind even niet met zijn ziekte bezig.'

Vivian Reijs

presentatrice

"Een Wish Journey is een lichtpuntje in een donkere tunnel."

Vivian Reijs is presentatrice en founder van gezondheidsplatform VivOnline. Vivian was zelf betrokken bij de Wish Journey van Jasper, een jongen met taaislijmziekte.

'Dan merk je pas wat er nodig is om zo’n wens uit te laten komen. Het is echt bijzonder hoe de vrijwilligers zich met heel hun hart inzetten. Zoals Mieke, die al jaren wensen vervult. Als ik haar verhalen hoor... sommige verhalen blijven je bij. En bij Jasper heb ik van dichtbij meegemaakt wat al die voorpret en herinneringen met je doen. Voor een ziek kind zijn dit soort momenten een hoogtepunt.’

Doe een donatie

€ 10

Word vrijwilliger

Help mee om meer wensen te vervullen.

Meld een kind aan

Geef een kind met een ernstige ziekte een onvergetelijke ervaring.

Kom in actie

Zet jouw talent, tijd of geld in voor wenskinderen.

MET DANK AAN ONZE PARTNERS EN SPONSORS

We kunnen niet zonder onze maatschappelijk betrokken partners en sponsors. Zij zorgen ervoor dat nóg meer kinderen hun allerliefste wens in vervulling zien gaan. Door ons financieel te steunen, of met producten, kennis en diensten. We vinden het geweldig als jouw bedrijf ook in dit rijtje wil staan.

Word sponsor