Organiseer een sponsorloop voor Make-A-Wish

Een sponsorloop is een evenement waarbij deelnemers zich door familie/vrienden/kennissen laten sponsoren voor een goed doel. De deelnemer zoekt voorafgaand aan het evenement zo veel mogelijk sponsors per rondje of afstand. Een sponsorloop is een leuke manier om samen in actie te komen.

 

Waarom is het interessant om een sponsorloop te organiseren?

Een sponsorloop is een laagdrempelige manier om een grote groep mensen in actie te laten komen. Het bedrag dat per persoon wordt opgehaald is over het algemeen niet erg hoog, maar als je alle kleinere bedragen bij elkaar optelt, dan ontstaat er een heel mooi bedrag. Voor scholen is het ook een manier om invulling te geven aan hun MVO-beleid. Veel scholen vinden bewustwording bij leerlingen belangrijk net zoals het delen en je inzetten voor mensen die het minder getroffen hebben.

Tip: Avondvierdaagse

Een voorbeeld van een sponsorloop kan de Avondvierdaagse zijn. Tijdens het jaarlijkse terugkerende wandelevenement, waar vier avonden wordt gewandeld, kunnen kinderen zich laten sponsoren. Dit kan per gelopen kilometer, per avond of voor alle avonden samen. Veelal wordt de Avondvierdaagse aangeboden in twee à drie afstanden, te weten: 5 kilometer, 10 kilometer en/of 15 kilometer. Omdat de Avondvierdaagse vaak in schoolverband wordt gelopen is dit een uitgelezen kans om de leerlingen in actie te laten komen voor Make-A-Wish Nederland.