Emma (14 jaar) 'Ik wens een fotoshoot met pinguïns.'

De Wish Journey

Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf, het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Met elkaar bedacht, uitgeschreven en tot in de puntjes geregeld. Bedoeld om het kind en het gezin in een moeilijke periode iets bijzonders te geven. Een dosis positieve energie waar ze nog heel lang veerkracht en vertrouwen uit kunnen halen.

'Onderzoek toont aan dat het realiseren van een liefste wens kinderen en hun omgeving positiviteit en veerkracht geeft, waardoor zij beter kunnen omgaan met negatieve ervaringen.' 

De Wish Journey, van het toeleven naar de wensvervulling tot de onvergetelijke herinneringen achteraf, helpt kinderen zich te wapenen tegen hun ziekte. Het brengt families bij elkaar. En het verandert het leven van iedereen die er een rol in speelt.

Maatwerk
De kracht van Make-A-Wish Nederland is dat we écht maatwerk leveren. Elke Wish Journey is weer anders. We halen alles uit de kast om er een groot succes van te maken. Voor het kind en het gezin.

De Wish Journey van A tot Z
Het begint met de aanmelding. Iedereen van 16 jaar en ouder kan een kind aanmelden; ouders, verzorgers, familie, vrienden, artsen, leerkrachten, buren etc. Als het kind medisch in aanmerking komt, bellen wij ouder(s)/verzorger(s) om de Wish Journey te starten.

 

 

Wenshalen
Het wenskind kan op een creatieve manier gaan nadenken en fantaseren waarna twee vrijwilligers thuis langskomen voor het wenshaalgesprek. Deze wenshalers willen het wenskind beter leren kennen en gaan samen op ontdekkingsreis naar een unieke wens die we kunnen vervullen.

Voorbereiden en verheugen
Met de informatie uit het wenshaalgesprek gaat de wensvervuller aan de slag om de Wish Journey van begin tot eind te organiseren. Door het wenskind actief te betrekken kan het kind, samen met het gezin, toewerken naar en zich verheugen op de wensvervulling.

Wensvervulling
Tijdens de wensvervulling staat het kind centraal en geniet het gezin natuurlijk even hard mee. De wensvervullers zijn op de achtergrond aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Wenseffect
De wensvervullers leggen de herinneringen vast voor het fotoboek dat een paar weken later wordt opgestuurd.

Zo creëren we met de Wish Journey een langere periode van positieve energie en kracht die het wenskind en gezin sterker maakt voor de toekomst.

Publiciteit
Wij proberen ons werk onder de aandacht te brengen van een groter publiek om nog meer kinderen te bereiken die de kracht van een Wish Journey nodig hebben. Daarom delen wij soms (het verhaal achter) de Wish Journey online of op social media. Natuurlijk alleen als het gezin hiervoor toestemming geeft. Bezoek ons op: 

FacebookInstagramLinkedInTikTokYouTubeX