Emma (14 jaar) 'Ik wens een fotoshoot met pinguïns.'

De Wish Journey

Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Nee, het is een zorgvuldig geplande Wish Journey.
Met elkaar bedacht, uitgeschreven en tot in de puntjes geregeld. Bedoeld om kinderen en hun familie in een moeilijke periode iets bijzonders te geven. Een positieve boost waar ze nog heel lang hoop, kracht en vertrouwen uit kunnen putten.

'Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens kinderen en hun omgeving weer vertrouwen en kracht geeft, en blijvend impact heeft.'

De Wish Journey, van naar het moment toeleven tot onvergetelijke herinneringen achteraf, helpt kinderen zich te wapenen tegen hun ziekte. Het brengt families bij elkaar. En het verandert het leven van iedereen die er een rol in speelt.

Maatwerk
‘De kracht van Make-A-Wish Nederland is dat we écht maatwerk leveren’, zegt vrijwilliger Boukje Nieuwenhuis. Elke wens is weer anders. We halen alles uit de kast om van de wensvervulling zelf een groot succes te maken. Voor het kind, en voor de familie. En eigenlijk ook wel een beetje voor álle betrokkenen. De vrijwilligers, sponsoren, ziekenhuizen, business partners en ambassadeurs.

 

Het traject van A tot Z
Het begint met een aanmelding. Voorwaarden zijn dat het kind tussen 3 en 18 jaar oud is en een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Om er zeker van te zijn dat het ziekenhuis op de hoogte is van een Wish Journey in coronatijd hebben we een aanmelding nodig van een zorgprofessional (arts, verpleegkundige, pedagogisch medewerker etc.).

Wil je een kind aanmelden dat binnen de groep valt waarvoor Make-A-Wish werkt, bespreek dit dan met de ouders. Zij kunnen de zorgprofessional van hun kind vragen om het kind aan te melden. Na ontvangst en goedkeuring van deze aanmelding gaat het kind op een unieke Wish Journey. 

Samen met de familie kan het kind toeleven naar de wensvervulling. Met deze voorpret creëren we een langere periode van positieve energie en kracht. En maken we hen sterker voor de toekomst. 

Twee vrijwilligers komen vervolgens thuis langs voor een intakegesprek. Alles komt aan bod; tot zelfs het lievelingseten toe. Aan de hand van hun aantekeningen kan de wensvervuller aan de slag.  De wensvervuller gaat over de invulling van de details. Meestal gaan deuren open die normaal gesloten blijven. Een speeltuin afhuren? Geen probleem. Een mini K3-pakje maken? Ook niet. De dag van de wensvervulling wordt van A tot Z voorbereid.

Einde van de Wish Journey
Op de dag zelf blijven de vrijwilligers op de achtergrond. Het kind staat centraal, niet zij. Maar iedereen geniet natuurlijk even hard mee. Die blije gezichten als de limousine komt voorrijden! Een van ons legt de herinneringen vast voor het fotoboek dat een paar weken later wordt opgestuurd. Soms delen we het verhaal achter de wens online of op social media. Natuurlijk alleen als de familie het goed vindt. Zo proberen wij ons werk onder de aandacht te brengen van een groter publiek.