Emma (14 jaar) 'Ik wens een fotoshoot met pinguïns.'

De Wish Journey

Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Nee, het is een zorgvuldig geplande Wish Journey.
Met elkaar bedacht, uitgeschreven en tot in de puntjes geregeld. Bedoeld om kinderen en hun familie in een moeilijke periode iets bijzonders te geven. Een positieve boost waar ze nog heel lang hoop, kracht en vertrouwen uit kunnen putten.

'Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens kinderen en hun omgeving weer vertrouwen en kracht geeft, en blijvend impact heeft.'

De Wish Journey, van naar het moment toeleven tot onvergetelijke herinneringen achteraf, helpt kinderen zich te wapenen tegen hun ziekte. Het brengt families bij elkaar. En het verandert het leven van iedereen die er een rol in speelt.

Maatwerk
‘De kracht van Make-A-Wish Nederland is dat we écht maatwerk leveren’, zegt vrijwilliger Boukje Nieuwenhuis. Elke wens is weer anders. We halen alles uit de kast om van de wensvervulling zelf een groot succes te maken. Voor het kind, en voor de familie. En eigenlijk ook wel een beetje voor álle betrokkenen. De vrijwilligers, sponsoren, ziekenhuizen, business partners en ambassadeurs.

De Wish Journey van A tot Z
Het begint met de aanmelding van een zorgprofessional. Deze kan medisch beoordelen of het kind in aanmerking komt én wat het beste moment is om de Wish Journey te starten. 

 

Wenshalen
Na telefonisch contact met de zorgprofessional bellen wij ouders om de Wish Journey te starten. Het wenskind kan op een creatieve manier gaan nadenken en fantaseren waarna twee vrijwilligers thuis langskomen voor het wenshaalgesprek. Na een uitgebreide kennismaking met het gezin, gaan ze samen met het wenskind op ontdekkingsreis naar de allerliefste wens.

Voorbereiden en verheugen
Met de informatie uit dit gesprek gaat de wensvervuller aan de slag om de Wish Journey van begin tot eind te organiseren, waarbij het kind betrokken blijft. Het wenskind kan, samen met het gezin, toewerken naar en zich verheugen op de wensvervulling.

Wensvervulling
Tijdens de wensvervulling blijven de vrijwilligers op de achtergrond. Het kind staat centraal. En het gezin geniet natuurlijk even hard mee.

Wenseffect
De vrijwilligers leggen de herinneringen vast voor het fotoboek dat een paar weken later wordt opgestuurd.

Zo creëren we met de Wish Journey een langere periode van positieve energie en kracht die het wenskind en gezin sterker maakt voor de toekomst. 

Publiciteit
Wij proberen ons werk onder de aandacht te brengen van een groter publiek om nog meer kinderen te bereiken die de kracht van een Wish Journey nodig hebben. Daarom delen wij soms (het verhaal achter) de Wish Journey online of op social media. Natuurlijk alleen als het gezin hier toestemming voor geeft.