FAQ

Ook donateur worden? Ga direct naar het donatieformulier. 

Bekostiging wens?

Omdat de ideeën van kinderen grenzeloos zijn en eindeloos variëren, is het vrijwel onmogelijk een bedrag te noemen van de kosten die gemoeid zijn met het vervullen van een wens.

Make-A-Wish Nederland betaalt alle kosten verbonden aan de wens, inclusief reiskosten en zakgeld waar dat nodig is. Het doel is het ernstig zieke kind en zijn of haar familie een onvergetelijke wensvervulling te bieden, zonder zorgen.

Het geld is afkomstig van donateurs, sponsoren, giften en acties die worden geïnitieerd door vrijwilligers en scholen, bedrijven, verenigingen en serviceclubs. Make-A-Wish Nederland krijgt géén subsidie van de overheid en is geheel afhankelijk van eigen fondsenwerving.

Donateur worden?

Donateur worden is héél makkelijk. En je doet alle wenskinderen er een enorm plezier mee! Maak óók een groot verschil in hun levens en vul het donatieformulier in op www.makeawishnederland.org/doneer

Indien je géén gebruik wilt maken van ons donatieformulier, kun je natuurlijk ook zelf een bedrag overmaken aan ons. Gebruik hiervoor de volgende gegevens:
Stichting Make-A-Wish Nederland, gevestigd te Hilversum. IBAN: NL48 RABO 0366 0212 22
Vermeld s.v.p. bij de overmaking jouw e-mailadres en eventueel woonadres, geslacht en telefoonnummer. Met deze gegevens kunnen we de ontvangst van je gift dan correct bevestigen en je tevens een dankbericht sturen. Zonder deze gegevens is dit meestal niet mogelijk, omdat de banken jouw gegevens niet meer mogen verstrekken zoals voorheen.

Je kunt zelf kiezen: per maand, kwartaal, half jaar of jaar. Ook is het uiteraard mogelijk éénmalig te doneren. Wat je ook kiest, bij voorbaat dank namens alle wenskinderen!

Hoe wijzig ik mijn donatie / steun aan Make-A-Wish?

Je bent een directe donateur van Make-A-Wish Nederland (geen loterij deelnemer t.b.v. Make-A-Wish, kies daarvoor s.v.p. de volgende optie in de rij):

Hartelijk dank voor jouw steun! Mede door jouw steun realiseren we de liefste wens van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Jouw steun maakt een groot verschil in hun jonge levens. Elke Wish Journey heeft een krachtig effect op het verdere leven van deze kinderen. Dat is dus geven met grote en langdurige impact!

Wil je iets laten wijzigen in je gegevens? Of je donateurschap opzeggen? Bel 035 – 203 53 75 (ma t/m vr: 9:00 tot 17:00 uur) of stuur een berichtje naar [email protected]

(i.v.m. de feestdagen kan het mogelijk iets langer dan gebruikelijk duren voordat u een reactie ontvangt)

Met je deelname aan een goede-doelen-loterij waarvan Make-A-Wish beneficiënt is, steun je indirect Make-A-Wish.

Hartelijk dank daarvoor! Zo maak je kans op het winnen van prachtige prijzen EN zorg je er mede voor dat Make-A-Wish voor ernstig zieke kinderen hun allerliefste wens kan realiseren. Je maakt daarmee een groot en positief verschil in het leven van onze wenskinderen!

Make-A-Wish is beneficiënt van drie goede-doelen-loterijen: de ‘Make-A-Wish Loterij’, ‘Lot of Happiness Loterij’ en de ‘VriendenLoterij’. Dit zijn onafhankelijke organisaties met een eigen administratie. In verband met Privacy wet- en regelgeving heeft Make-A-Wish géén toegang tot de administratieve gegevens van deze loterij organisaties. We verzoeken u daarom vriendelijk om vooral rechtstreeks contact met hen op te nemen via onderstaande gegevens.

Make-A-Wish Loterij:
Tel: 020–2148279 (ma t/m vrij 09:00 tot 17:00 uur). Email: [email protected] Post: Make-A-Wish loterij, NDSM Plein 36 1033 WB Amsterdam. Website: ga naar je persoonlijke dashboard via https://app.makeawishloterij.nl/dashboard/participations en log in met je persoonlijke toegangscode.

Lot of Happiness loterij:
Tel: 085–0806363 (ma t/m do: 09:00 tot 17:00 uur, vrijdag: 09:00 tot 16:00 uur). Email: [email protected]. Post: FAIRSHARE Nederland t.n.v. Lot of Happiness, Gietijzerstraat 54, 3534 AW Utrecht. Of ga online naar: https://www.lotofhappiness.nl/contact.

VriendenLoterij:
Ledenservice tel.: 088 - 0201 052 (ma t/m vrij: 09:00 tot 21:00 uur, zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur). Per brief: VriendenLoterij, afdeling Ledenservice, Beethovenstraat 200, 1077 JZ Amsterdam. Of ga online naar: https://www.vriendenloterij.nl/over-opzeggen.

Actie aanmelden

Make-A-Wish Nederland ondersteunt graag de acties die voor de organisatie georganiseerd worden. Meld daarom je actie aan en ontvang promotiematerialen zoals folders, posters en ballonnen. Dit kan via onze website www.actiemakeawish.nl. Tevens krijg je na het aanmelden van een actie de contactgegevens van een vrijwilliger van Make-A-Wish Nederland. Deze kan je ondersteunen door bijvoorbeeld een presentatie te verzorgen over de organisatie tijdens de actie, door een cheque op te halen of om eventueel media-aandacht te regelen.

Als je een actie organiseert ten bate van Make-A-Wish Nederland ben je zelf verantwoordelijk en doe je dit op eigen risico. Make-A-Wish Nederland biedt geen ondersteuning bij de volgende zaken:
- Het werven van sponsoren en deelnemers
- Het incasseren van het geld
- Indien nodig het aanvragen van vergunningen
- Eventuele voorfinanciering/investering

Bel gerust met vragen: 035 20 35 333

In principe collecteert Make-A-Wish Nederland niet. Wel is het mogelijk om tijdens een actie op eigen terrein te collecteren. Het is dan goed om te checken of hier een vergunning voor nodig is. Wil je collecteren of wil je Make-A-Wish Nederland aanbieden te collecteren tijdens een groot evenement, neem dan even contact op met ons kantoor via 035 20 35 333 of maak gebruik van de online donatiebox: www.makeawish.digicollect.nl.

Om een eigen actiepagina te maken, ga je naar www.actiemakeawish.nl. Klik op 'start actie' en vul de velden in. Zodra de aanmelding is afgerond, ontvang je via de e-mail een link. Met deze link bevestig je jouw account en kun je aan de slag met jouw actiepagina. Heel veel succes!

Een actiepagina heeft vele voordelen:
1. Donaties aan jouw actie worden zichtbaar, inclusief het berichtje dat zij voor je achterlaten.
2. Donateurs kunnen doneren via iDEAL, Visa, Mastercard, Maestro en Paypal. Dit kan ook anoniem.
3. Je kunt jouw actie makkelijk delen met behulp van de social media-knoppen.
4. Download een unieke QR-code via de button op jouw pagina zodat mensen jouw pagina nog makkelijker kunnen bereiken.
5. Houd je netwerk en donateurs up-to-date door af en toe een nieuwsbericht te plaatsen.
6. Maak een eigen poster op jouw pagina.
7. Koppel de Strava prestatietracker met jouw pagina.

Deur-tot-deur bezoek namens Make-A-Wish?

Werving van nieuwe donateurs, op straat of deur-tot-deur, is voor Make-A-Wish Nederland en onze wenskinderen van groot belang. Datzelfde geldt voor de deur-tot-deur werving van deelnemers aan ‘goede doelen loterijen’ waarvan Make-A-Wish begunstigde is, zoals de Make-A-Wish loterij, ‘Lot of Happiness’ loterij en de VriendenLoterij / Nationale Postcode Loterij.

Make-A-Wish Nederland heeft de opbrengsten van deze activiteiten nodig om de allerliefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte te kunnen blijven vervullen.

Wervingsteams worden ingezet door héél Nederland. Medewerkers dragen herkenbare Make-A-Wish bovenkleding en hebben op naam gestelde ID-badges bij zich, die ze desgevraagd kunnen tonen. Men maakt gebruik van elektronische tablets om gegevens op een beveiligde manier te kunnen verwerken. Wervers vragen niet om contant geld en hanteren door de branche opgestelde en goedgekeurde protocollen. Ook de eventueel geldende corona-protocollen worden gevolgd, waarin uiteraard alle RIVM adviezen en voorschriften zijn meegenomen.

Extra zekerheid: Via https://wervingsrooster.cbf.nl/ kunt u zelf op de website van het CBF een kijkje nemen in het officiële Wervingsrooster of uw wijk mogelijk bezocht kan worden ten behoeve van Make-A-Wish deze week. En voor nog méér informatie over het CBF Wervingsrooster kunt u ook een kijkje nemen op https://www.cbf.nl/geef-gerust. Dat voelt wel zo veilig!

Heeft u vragen over werving aan de deur in het algemeen? Bel gerust de speciale Hotline op 020-2157377 (ma t/m za 09:00-21:00 uur). Uiteraard kunt u ook tijdens kantooruren bellen met Make-A-Wish op 035-2035300.

Méér lezen over straat- en huis aan huis werving? Bekijk hier de informatie vanuit Goede Doelen Nederland m.b.t. werving huis-aan-huis: https://www.goededoelennederland.nl/kennis-diensten/marketing-en-fondswerving/direct-dialogue

Steunt u liever direct? Wilt u dat liever zelf regelen, zonder mee te spelen in een goede doelen loterij of zonder inschrijving aan de deur? Dat kan uiteraard. Maak dan s.v.p. uw donatie in orde via het donatieformulier op onze Make-A-Wish Nederland website: https://makeawishnederland.org/doneer

In het kader van fondsenwerving zoekt Make-A-Wish regelmatig telefonisch contact met het Nederlandse publiek. Mede hierdoor kunnen wij inkomsten genereren om de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen in Nederland te vervullen en blijven we tevens in contact met onze hele community.

Uitgaande telefoonnummers die hierbij gebruikt kunnen worden: 035 2040058, 035 2040093, 0208900606 en 0888800817.

Overige telefoonnummers die Make-A-Wish gebruikt staan weergegeven op onze Contact pagina.

Wenskind aanmelden?

Iedereen van 16 jaar of ouder kan een ernstig ziek kind aanmelden. We kijken dan samen met de ouders van het kind of het medisch in aanmerking komt. Om medisch verantwoord te werken vragen wij ook altijd nog om een aanmelding van een betrokken zorgprofessionals.

Nee, gelukkig niet. Onder ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek verstaan wij: een ziekte die potentieel kan leiden tot een beperking van de levensverwachting met impact op de kwaliteit van leven (voorbeelden zijn: de ziekte van Duchenne en cardiomyopathie).

Nee, dit kan helaas niet. Je kan een kind aanmelden tot de laatste dag dat het nog zeventien jaar is. Als het kind medisch in aanmerking komt en zeventien was op het moment van de aanmelding, gaan we dus alsnog samen de Wish Journey opstarten. We gaan dus nog wel verder met de Wish Journey als het kind achttien wordt. Wij zijn een goed doel voor kinderen, vandaar dat onze aanmeldgrens zeventien jaar is.

Ja zeker wel. Ouders kunnen schrikken als ze niet weten dat hun kind is aangemeld bij ons. Daarbij organiseren wij geen verrassingen, maar nemen wij het kind mee in een proces. Onze Wish Journey is ontwikkeld om het kind en het gezin zo veel mogelijk positieve ervaringen te geven. Zie voor meer informatie ook de uitleg van de Wish Journey op onze site.

Het beste moment is als het kind kracht nodig heeft. Met regelmaat is dit niet vlak na de diagnose, omdat er dan al zo veel op het gezin afkomt. Je kan bijvoorbeeld denken aan een zware periode tijdens de ziekte, zowel fysiek als mentaal.

Een zorgprofessional die betrokken is bij de behandelingen en opnames van het kind is het ziekenhuis. Je kan hierbij denken aan een medisch pedagogisch zorgverlener, een arts, een verpleegkundige en een verpleegkundig specialist.

Ja, kinderen met een beperking mogen zeker aangemeld worden, mits ze binnen de criteria vallen: Het kind heeft een ernstige, mogelijk zelfs levensbedreigende ziekte.*

- Het kind woont of verblijft in Nederland.

- Het kind is minimaal 3 en maximaal 17 jaar oud, ook als het kind cognitief lager functioneert.

- Het kind heeft nog niet eerder een wens laten vervullen bij Make-A-Wish Nederland.

*Hieronder verstaan wij kinderen met een ziekte die potentieel kan leiden tot een beperking van de levensverwachting met impact op de kwaliteit van leven. Het gaat dus niet alleen om kinderen die in de terminale fase zitten (voorbeelden zijn: de ziekte van Duchenne en cardiomyopathie).

Doe een donatie

€ 10

Word vrijwilliger

Help mee om meer wensen te vervullen.

Meld een kind aan

Geef een kind met een ernstige ziekte een onvergetelijke ervaring.

Kom in actie

Zet jouw talent, tijd of geld in voor wenskinderen.

MET DANK AAN ONZE PARTNERS EN SPONSORS

We kunnen niet zonder onze maatschappelijk betrokken partners en sponsors. Zij zorgen ervoor dat nóg meer kinderen hun allerliefste wens in vervulling zien gaan. Door ons financieel te steunen, of met producten, kennis en diensten. We vinden het geweldig als jouw bedrijf ook in dit rijtje wil staan.

Word sponsor