FAQ

Veel gestelde vragen aan Make-A-Wish Nederland

Wenskind aanmelden?

In principe mag iedereen een aanmelding doen. Ouders, verzorgers, familie, vrienden, artsen, leraren... Ben je geen ouder, maar wil je graag een kind aanmelden? Het is wel van belang dat je eerst de ouders op de hoogte stelt. Nog vragen? Neem gerust telefonisch contact op via 035 20 35 350

Omdat de ideeën van kinderen grenzeloos zijn en eindeloos variëren, is het vrijwel onmogelijk een bedrag te noemen van de kosten die gemoeid zijn met het vervullen van een wens.

Make-A-Wish Nederland betaalt alle kosten verbonden aan de wens, inclusief reiskosten en zakgeld waar dat nodig is. Het doel is het kind en zijn familie een leuke en onvergetelijke wensvervulling te bieden, zonder zorgen.

Nee, levensbedreigend ziek is gelukkig niet hetzelfde als terminaal. Wel is het zo dat hoe eerder een kind wordt aangemeld des te breder de mogelijkheden zijn voor Make-A-Wish Nederland om het kind en gezin kracht te geven in een zware periode.

Het geld is afkomstig van donateurs, sponsoren, giften en acties die worden geïnitieerd door vrijwilligers en scholen, bedrijven, verenigingen en serviceclubs. Make-A-Wish Nederland krijgt géén subsidie van de overheid en is geheel afhankelijk van eigen fondsenwerving.

Donateur worden?

Donateur worden is héél makkelijk. En je doet alle wenskinderen er een enorm plezier mee! Je maakt het verschil in hun levens door ons donatieformulier in te vullen op: doneren.makeawishnederland.org

Je kunt zelf kiezen: per maand, kwartaal, half jaar of jaar. Ook is het uiteraard mogelijk éénmalig te doneren. Wat je ook kiest, bij voorbaat dank namens alle wenskinderen!

Hoe wijzig ik mijn donatie?

Je bent op dit moment donateur van Make-A-Wish Nederland. Wij waarderen dit zeer, want mede dankzij jouw donatie, kunnen wij voor kinderen met een levensbedreigende ziekte hun allerliefste wens vervullen en hen daarmee weer de kracht geven om kind te zijn. Zo heeft de wensvervulling een positief langdurig effect. Wil je iets wijzigen in je gegevens of je donateurschap opzeggen? Bel dan van maandag t/m donderdag van 9:00 tot 21:00 uur of op vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur naar: 035 2035375

Actie aanmelden

Make-A-Wish Nederland ondersteunt graag de acties die voor de organisatie georganiseerd worden. Meld daarom je actie aan en ontvang promotiematerialen zoals folders, posters en ballonnen. Tevens krijg je na het aanmelden van een actie de contactgegevens van een vrijwilliger van Make-A-Wish Nederland. Deze kan je ondersteunen door bijvoorbeeld een presentatie te verzorgen over de organisatie tijdens de actie, door een cheque op te halen of om eventueel media-aandacht te regelen. Als je een actie organiseert ten bate van Make-A-Wish Nederland ben je zelf verantwoordelijk en doe je dit op eigen risico. Make-A-Wish Nederland biedt geen ondersteuning bij de volgende zaken: - Het werven van sponsoren en deelnemers - Het incasseren van het geld - Indien nodig het aanvragen van vergunningen - Eventuele voorfinanciering/investering Bel gerust met vragen: 035 20 35 320

In principe collecteert Make-A-Wish Nederland niet. Wel is het mogelijk om tijdens een actie op eigen terrein te collecteren. Het is dan goed om te checken of hier een vergunning voor nodig is. Wil je collecteren of wil je Make-A-Wish Nederland aanbieden te collecteren tijdens een groot evenement, neem dan even contact op met ons kantoor via 035 20 35 320.

Doe een donatie

€ 10

Word vrijwilliger

Help mee om meer wensen te vervullen.

Meld een kind aan

Geef een kind met een ernstige ziekte een onvergetelijke ervaring.

Kom in actie

Zet jouw talent, tijd of geld in voor wenskinderen.

MET DANK AAN ONZE PARTNERS EN SPONSORS

We kunnen niet zonder onze maatschappelijk betrokken partners en sponsors. Zij zorgen ervoor dat nóg meer kinderen hun allerliefste wens in vervulling zien gaan. Door ons financieel te steunen, of met producten, kennis en diensten. We vinden het geweldig als jouw bedrijf ook in dit rijtje wil staan.

Word sponsor