FAQ

Ook donateur worden? Ga direct naar het donatieformulier. 

Wenskind aanmelden?

Make-A-Wish Nederland vindt het belangrijk om altijd medisch verantwoord te werken en neemt daarom alleen aanmeldingen aan van zorgprofessionals (medisch pedagogisch zorgverlener, verpleegkundig specialist, arts etc.). Deze kan medisch beoordelen of het kind in aanmerking komt én wat het beste moment is om de Wish Journey te starten. Nog vragen? Neem gerust telefonisch contact op via 035 20 35 350 of aanmelding@makeawishnederland.org

Omdat de ideeën van kinderen grenzeloos zijn en eindeloos variëren, is het vrijwel onmogelijk een bedrag te noemen van de kosten die gemoeid zijn met het vervullen van een wens.

Make-A-Wish Nederland betaalt alle kosten verbonden aan de wens, inclusief reiskosten en zakgeld waar dat nodig is. Het doel is het kind en zijn familie een leuke en onvergetelijke wensvervulling te bieden, zonder zorgen.

Nee, levensbedreigend ziek is gelukkig niet hetzelfde als terminaal. Wel is het zo dat hoe eerder een kind wordt aangemeld des te breder de mogelijkheden zijn voor Make-A-Wish Nederland om het kind en gezin kracht te geven in een zware periode.

Het geld is afkomstig van donateurs, sponsoren, giften en acties die worden geïnitieerd door vrijwilligers en scholen, bedrijven, verenigingen en serviceclubs. Make-A-Wish Nederland krijgt géén subsidie van de overheid en is geheel afhankelijk van eigen fondsenwerving.

Donateur worden?

Donateur worden is héél makkelijk. En je doet alle wenskinderen er een enorm plezier mee! Je maakt het verschil in hun levens door ons donatieformulier in te vullen op: doneren.makeawishnederland.org

Je kunt zelf kiezen: per maand, kwartaal, half jaar of jaar. Ook is het uiteraard mogelijk éénmalig te doneren. Wat je ook kiest, bij voorbaat dank namens alle wenskinderen!

Hoe wijzig ik mijn donatie / steun aan Make-A-Wish?

Je bent een directe donateur van Make-A-Wish Nederland: Hartelijk dank daarvoor! Mede door jouw steun realiseren we de allerliefste wens van vele ernstig zieke kinderen in Nederland. Dat geeft de kinderen veel hoop en positieve energie, waardoor ze weer kracht krijgen om het leven met hun ziekte aan te kunnen. Jouw steun maakt dus een groot verschil in hun jonge levens. Elke Wish Journey heeft een krachtig effect op het verdere leven van deze kinderen. Dat is dus geven met grote en langdurige impact. Wil je iets wijzigen in je gegevens of eventueel je donateurschap opzeggen? Bel 035 – 203 53 75 (ma t/m do: 9:00 tot 21:00 uur, vrijdag: 9:00 tot 18:00 uur, zaterdag: 10:00 tot 15:00 uur.

Je steunt Make-A-Wish via deelname aan ‘n goede-doelen-loterij (met 1 of meer loten): Hartelijk dank daarvoor! Zo maak je kans op prachtige prijzen EN zorg je ervoor dat we ernstig zieke kinderen hun eigen Wish Journey kunnen bieden. Je maakt daarmee een positief verschil in het leven van onze wenskinderen! Make-A-Wish is beneficiënt van twee goede-doelen-loterijen: ‘Lot of Happiness’ en de ‘VriendenLoterij’. Wij hebben géén toegang tot de administratieve gegevens van deze organisaties. Neem voor wijzigingen dus s.v.p. rechtstreeks contact met hen op via onderstaande gegevens. Lot of Happiness: Servicedesk tel.: 085 – 130 34 75 (ma t/m do: 09:00 tot 17:00 uur, vrijdag: 09:00 tot 16:00 uur). Email: info@lotofhappiness.nl VriendenLoterij: Ledenservice tel.: 088 - 020 10 20 (ma t/m vrij: 09:00 tot 21:00 uur, zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur). Houd je IBAN (rekeningnummer) bij de hand.

Actie aanmelden

Make-A-Wish Nederland ondersteunt graag de acties die voor de organisatie georganiseerd worden. Meld daarom je actie aan en ontvang promotiematerialen zoals folders, posters en ballonnen. Tevens krijg je na het aanmelden van een actie de contactgegevens van een vrijwilliger van Make-A-Wish Nederland. Deze kan je ondersteunen door bijvoorbeeld een presentatie te verzorgen over de organisatie tijdens de actie, door een cheque op te halen of om eventueel media-aandacht te regelen. Als je een actie organiseert ten bate van Make-A-Wish Nederland ben je zelf verantwoordelijk en doe je dit op eigen risico. Make-A-Wish Nederland biedt geen ondersteuning bij de volgende zaken: - Het werven van sponsoren en deelnemers - Het incasseren van het geld - Indien nodig het aanvragen van vergunningen - Eventuele voorfinanciering/investering Bel gerust met vragen: 035 20 35 320

In principe collecteert Make-A-Wish Nederland niet. Wel is het mogelijk om tijdens een actie op eigen terrein te collecteren. Het is dan goed om te checken of hier een vergunning voor nodig is. Wil je collecteren of wil je Make-A-Wish Nederland aanbieden te collecteren tijdens een groot evenement, neem dan even contact op met ons kantoor via 035 20 35 320. Wil je in actie komen voor Make-A-Wish? Ga dan naar onze 'Kom in Actie' pagina voor meer informatie. https://makeawishnederland.org/start-een-actie

Doe een donatie

€ 10

Word vrijwilliger

Help mee om meer wensen te vervullen.

Meld een kind aan

Geef een kind met een ernstige ziekte een onvergetelijke ervaring.

Kom in actie

Zet jouw talent, tijd of geld in voor wenskinderen.

MET DANK AAN ONZE PARTNERS EN SPONSORS

We kunnen niet zonder onze maatschappelijk betrokken partners en sponsors. Zij zorgen ervoor dat nóg meer kinderen hun allerliefste wens in vervulling zien gaan. Door ons financieel te steunen, of met producten, kennis en diensten. We vinden het geweldig als jouw bedrijf ook in dit rijtje wil staan.

Word sponsor