30 FACESTORIES

Vanaf vandaag delen wij iedere dag een bijzonder verhaal uit onze 30 Facestories tot aan ons jubileum op 10 oktober. Lees de verhalen op Facebook of beluister ze in onze podcast.

 

Voor het boek 100 FACESTORIES werd ik uitgenodigd voor een portret. Het was een prettige ontmoeting met Julie en Ariëlla en het gemaakte portret beviel me goed. Ik was onder de indruk van hun professionaliteit en hun spontane betrokkenheid bij Make-A-Wish. Julie en Ariëlla besloten namelijk om een deel van de opbrengsten van 100 FACESTORIES aan Make-A-Wish af te staan.

Mij leek het vervolgens een mooi idee om een soortgelijke bundel te maken ter gelegenheid van ons 30 jarig bestaan. We zijn op zoek gegaan naar wenskinderen van de afgelopen 30 jaar.

Het was een bijzondere zoektocht waarbij vele herinneringen over en weer opkwamen. Het was soms lastig om kinderen te bereiken. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd uit al die verschillende periodes wenskinderen uit te nodigen om hun bijdrage aan 30 FACESTORIES voor Make-A-Wish te leveren. Het was ontroerend om te zien hoe sommige kinderen hierdoor een soort herbeleving van hun wensvervulling hebben ervaren.

De impact van die dag op de kinderen en hun gezinnen blijkt nog tot in lengte van dagen te bestaan. Van die afgelopen 30 jaar, maak ik al ruim 2 jaar deel uit. Voor mij is Make-A-Wish meer dan werk. Het voedt mijn ziel. Ik ben vereerd om hier te mogen zijn en impact te mogen creëren. 

De betrokkenheid van de wenskinderen en hun gezinnen blijkt enorm groot te zijn, vandaar dat ik de wens heb om onze community uit te breiden zodat we steeds meer verhalen kunnen gaan delen. Dit boek laat goed zien hoe elkaars verhalen inspireren. Ik ben erg enthousiast over de prachtige portretten en ontroerende verhalen. Ik heb ze bekeken en gelezen met een lach en een traan. Precies wat Make-A-Wish is. 

Hanneke Verburg
Algemeen Directeur Make-A-Wish Nederland