Samen laten we nog meer liefste wensen in vervulling gaan

Start als school een inzamelingsactie en draag bij aan het vervullen van liefste wensen!

Super dat jullie als school iets voor zieke kinderen willen doen! Samen laten we liefste wensen in vervulling gaan.

Op veel plekken in Nederland knokken kinderen zoals Yfke, Anne en Bart tegen hun ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. In plaats van lekker buiten te spelen, liggen ze thuis in bed, of in het ziekenhuis. Soms raken ze hun haren kwijt. Of ze worden misselijk van al die medicijnen. Deze kinderen kunnen vaak een bepaalde tijd of helemaal niet naar school. Ze missen hun vriendjes en de juffen en meesters. Misschien zit er bij jullie op school wel een kind in een soortgelijke situatie.

Als school kan je iets betekenen voor deze kinderen. Make-A-Wish zet zich in voor al deze kinderen doormiddel van hun liefste wens te vervullen. Hierdoor geven we ernstig zieke kinderen veerkracht en vertrouwen voor de toekomst. Dit kunnen we niet alleen. Help mee en zamel geld in.

 

Wat goed dat jullie iets voor ze willen doen – daar word je zelf ook blij van.

Jullie actie draagt eraan bij dat kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte hun liefste wens in vervulling zien gaan. Zo’n wens kan van alles zijn. Zoals de wens van Raf die een wedstrijd van Ajax wilde bijwonen of de wens van Fey, heel veel verrassingen die werd vervult met een bezoek aan de dierenarts, uitgebreid diner en lekker shoppen. 

Inzamelingsactie aanmelden

Wij hebben door heel het land vrijwilliger die staan te popelen om met jullie mee te denken over het organiseren van een inzamelingsactie en donaties te verzamelen. Nadat een inzamelingsactie is aangemeld via onze site, neemt een vrijwilliger contact op en kan het avontuur beginnen.

Het aanmelden van de inzamelingsactie kan via deze link. Ook kan er in overleg een vrijwilliger op school langskomen om over Make-A-Wish te vertellen. Ze kunnen kinderen laten zien wat Make-A-Wish doet en wat de impact hier van is. Hierdoor krijgen de leerlingen een beter idee waar hun opgehaalde geld naartoe gaat en zullen ze enthousiast worden om geld in te zamelen voor dit doel. Dit kan bijvoorbeeld met een donatie, eigen inzamelingsactie of via een vrijwilliger. 

Inspiratie nodig?

Een inzamelingsactie kan laagdrempelig beginnen, zoals een statiegeldactie. Laat kinderen statiegeldflessen ophalen of iets bakken en verkopen. Het kan natuurlijk ook uitgebreider, organiseer een marathon of voetbaltoernooi of verzamel donaties. Inspiratie nodig? Bekijk hier de voorbeelden van anderen die je voor zijn gegaan of neem een kijkje op de inspiratiepagina. Start met geld inzamelen en draag als school bij aan het vervullen van liefste wensen van ernstige zieke kinderen.

Dus ga je een inzamelingsactie starten, activiteiten organiseren, geld inzamelen, donaties verzamelen, een actie organiseren of met je klas een originele actie bedenken? Wij kunnen niet wachten om het te zien! Meld je actie aan en stuur het vooral naar ons op of tag ons op socials!

 

Spreekbeurtpakket

Wil je op school je spreekbeurt doen over Make-A-Wish Nederland?

Wij vinden het fantastisch wanneer kinderen een spreekbeurt willen houden over Make-A-Wish Nederland. Op onze website kan je een hoop interessante informatie over ons vinden. Om alle ins en outs met je te delen hebben we een speciaal spreekbeurtpakket ontworpen. Hierin vind je onder andere de geschiedenis van Make-A-Wish, meer uitleg over hoe we te werk gaan, de mooiste wensen en de leukste weetjes. Het pakket bestaat uit allerlei tools om met veel enthousiasme aan de slag te gaan. Zo vind je hulpkaartjes en een woord zoeker. Veel succes en je resultaat mag je natuurlijk altijd met ons delen! Wij vinden het super om onze kennis en verhaal met je te delen en zien dit dan ook graag terug.

Klik hier voor het spreekbeurtpakket.