WINNEN IS NÓG LEUKER ALS JE HET KAN DELEN

Geef met de VriendenLoterij!

Sinds 1 januari 2011 is de VriendenLoterij één van onze grote sponsoren. De VriendenLoterij startte in 2011 meteen met 520.000 deelnemers, want de VriendenLoterij kwam voort uit de Sponsor Bingo Loterij, al meer dan 20 jaar één van de grote goededoelenloterijen van Nederland. De VriendenLoterij is onderdeel van de Nationale Holding Goede Doelen Loterijen, waartoe ook de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij behoren.

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren.

Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 47 goede doelen en ruim 3.300 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is al ruim 850 miljoen euro geschonken aan organisaties zoals Make-A-Wish Nederland. In 2019 schonk de VriendenLoterij een totaalbedrag van € 61,1 miljoen aan goede doelen.

Vanaf januari 2020 kost een lot                € 14 per trekking. Er zijn 14 trekkingen per jaar. 

Bekijk hier hoe je Make-A-Wish Nederland kan steunen via de VriendenLoterij. 

Kijk op VriendenLoterij.nl/speluitleg voor meer informatie. 

Make-A-Wish Nederland en de VriendenLoterij

In 2018 ontving Make-A-Wish Nederland een cheque van 416.000 euro van de VriendenLoterij. Het ging om een extra schenking voor de inrichting en exploitatie van een hypermoderne interactieve fantasiekamer van Make-A-Wish in het Prinses Maxima Centrum. De ruimte is bedoeld voor kinderen en hun ouders om kennis te maken met de kracht van een wensvervulling en ze te laten ontsnappen aan hun intensieve behandelingen.