Geef met de VriendenLoterij!

Sinds 1 januari 2011 is de VriendenLoterij één van onze grote sponsoren.

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op mooie prijzen. Minimaal 40% van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen. 

Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag beleven wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 135 musea en daarnaast tot 50% korting op talloze dagjes en avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1989 in totaal al ruim € 2,1 miljard.  

De VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). 

Bekijk hier hoe je Make-A-Wish Nederland kan steunen via de VriendenLoterij. 

Make-A-Wish Nederland en de VriendenLoterij

In 2018 ontving Make-A-Wish Nederland een cheque van 416.000 euro van de VriendenLoterij. Het ging om een extra schenking voor de inrichting en exploitatie van een hypermoderne interactieve fantasiekamer van Make-A-Wish in het Prinses Maxima Centrum. De ruimte is bedoeld voor kinderen en hun ouders om kennis te maken met de kracht van een wensvervulling en ze te laten ontsnappen aan hun intensieve behandelingen.