WINNEN IS NÓG LEUKER ALS JE HET KAN DELEN

Geef met de VriendenLoterij!

Sinds 1 januari 2011 is de VriendenLoterij één van onze grote sponsoren.

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan 200.000 prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Dat kan kunst zijn, onze geschiedenis en rijke cultuur, of verbondenheid met en zorg voor elkaar, bijvoorbeeld via clubs en verenigingen. 

Bovendien kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART zelf bewonderen wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 125 musea en tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera. Dankzij de 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken. De deelnemers steunen met minimaal 40 procent van hun lotprijs 57 culturele, meerjarige partners en ruim 3.400 goede doelen en geoormerkte partners, clubs en verenigingen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij in totaal al ruim € 1,9 miljard aan goede doelen.

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in deze landen de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. 

Bekijk hier hoe je Make-A-Wish Nederland kan steunen via de VriendenLoterij. 

Kijk op VriendenLoterij.nl/speluitleg voor meer informatie. 

Make-A-Wish Nederland en de VriendenLoterij

In 2018 ontving Make-A-Wish Nederland een cheque van 416.000 euro van de VriendenLoterij. Het ging om een extra schenking voor de inrichting en exploitatie van een hypermoderne interactieve fantasiekamer van Make-A-Wish in het Prinses Maxima Centrum. De ruimte is bedoeld voor kinderen en hun ouders om kennis te maken met de kracht van een wensvervulling en ze te laten ontsnappen aan hun intensieve behandelingen.