IN DE MEDIA
1-7-2024

DE WISHWALK VOOR TOPPERS ZOALS THOMAS

Kort geleden is de Wish Journey voor Thomas gestart. Thomas zijn moeder, Linda,zet zich dit jaar in voor Make-A-Wish. Als WishWalker loopt zij dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse. Hiermee wil zij niet alleen de liefste wens van Thomas vervullen, maar ook die van vele andere toppers zoals Thomas. Linda deelt haar ervaringen en motivatie om deze uitdaging aan te gaan, geïnspireerd door de kracht en moed van haar zoon.
27-2-2024

Tijd voor MAX: veerkracht voor kinderen met een levensbedreigende ziekte

Tijd voor MAX staat op dinsdag 27 februari in het teken van Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Presentator Sjoerd van Ramshorst is te gast. Hij was ooit zelf onderdeel van een wensvervulling en zet zich al jaren in als ambassadeur. Kinderneuroloog Jolanda Schieving vertelt waarom zij veel kinderen met een neurologische aandoening aanmeldt voor een wensvervulling. En de 11-jarige Martinus, wiens liefste wens werd vervuld, treedt op. Tijd voor MAX is te zien op di 27-02 om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.
27-2-2024

Trouw: 'Mensen zijn niet alleen hun aandoening'

Ter ere van het 35-jarige bestaan van Make-Wish organiseert Make-A-Wish samen met het Institute for Positive Health op 16 april een uniek symposium ‘Is er een medicijn voor veerkracht?’ Over dit en meer praten Hanneke Verburg, algemeen directeur Make-A-Wish, en Marguerite Gorter-Stam, chirurg bij kinderen en specialist (kinder)palliatieve zorg, in het interview dat is verschenen in de speciale bijlage ‘Innovatief Nederland’ van Dagblad Trouw.
15-2-2024

Wereldkinderkankerdag

Vandaag, 15 februari, is het Wereldkinderkankerdag. Maar voor kinderoncologieverpleegkundige Chantal van Wegen-Peelen van het Prinses Máxima Centrum is het iedere dag wereldkinderkankerdag. ‘Begrijp me goed, ik vind het heel goed dat er vandaag extra aandacht aan geschonken wordt, maar de impact die kanker heeft op kinderen en hun omgeving is iedere dag voelbaar.’