IN DE MEDIA
27-2-2024

Tijd voor MAX: veerkracht voor kinderen met een levensbedreigende ziekte

Tijd voor MAX staat op dinsdag 27 februari in het teken van Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Presentator Sjoerd van Ramshorst is te gast. Hij was ooit zelf onderdeel van een wensvervulling en zet zich al jaren in als ambassadeur. Kinderneuroloog Jolanda Schieving vertelt waarom zij veel kinderen met een neurologische aandoening aanmeldt voor een wensvervulling. En de 11-jarige Martinus, wiens liefste wens werd vervuld, treedt op. Tijd voor MAX is te zien op di 27-02 om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.
27-2-2024

Trouw: 'Mensen zijn niet alleen hun aandoening'

Ter ere van het 35-jarige bestaan van Make-Wish organiseert Make-A-Wish samen met het Institute for Positive Health op 16 april een uniek symposium ‘Is er een medicijn voor veerkracht?’ Over dit en meer praten Hanneke Verburg, algemeen directeur Make-A-Wish, en Marguerite Gorter-Stam, chirurg bij kinderen en specialist (kinder)palliatieve zorg, in het interview dat is verschenen in de speciale bijlage ‘Innovatief Nederland’ van Dagblad Trouw.
15-2-2024

Wereldkinderkankerdag

Vandaag, 15 februari, is het Wereldkinderkankerdag. Maar voor kinderoncologieverpleegkundige Chantal van Wegen-Peelen van het Prinses Máxima Centrum is het iedere dag wereldkinderkankerdag. ‘Begrijp me goed, ik vind het heel goed dat er vandaag extra aandacht aan geschonken wordt, maar de impact die kanker heeft op kinderen en hun omgeving is iedere dag voelbaar.’
14-12-2023

Make-A-Wish, The Walt Disney Company Benelux en Pathé ontvangen ernstig zieke kinderen voor speciale voorstelling van nieuwste Disney film Wish

Deze decembermaand zetten Make-A-Wish Nederland, The Walt Disney Company Benelux en Pathé zich extra in voor kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte en hun familie. Gisteren hebben meerdere gezinnen een onvergetelijke dag mogen beleven met een speciale vertoning van de nieuwste Disney animatiefilm Wish, bij Pathé City in Amsterdam en Pathé Eindhoven. Op woensdag 20 december worden nog meer wenskinderen ontvangen bij Pathé Ypenburg.