Belastingvrij schenken

Make-A-Wish vervult jaarlijks met ruim 400 vrijwilligers 600 allerliefste wensen van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte. Dit kunnen we niet alleen. Help nu mee wensen te vervullen met jouw schenking. Omdat Make-A-Wish Nederland een ANBI-status heeft, kan je doneren met belastingvoordeel. Hoeveel dit is, is afhankelijk van jouw soort gift.

Eenmalige schenking

Denk je erover eenmalig een bedrag te schenken? Daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee. Voor eenmalige schenkingen geldt een drempelbedrag en een minimum om te voldoen aan de voorwaarden voor belastingaftrek. Eenmalige giften zijn aftrekbaar als ze op jaarbasis hoger zijn dan 1% van het verzamelinkomen, tot maximaal 10% van het verzamelinkomen. 

Periodieke schenking

Wil je Make-A-Wish langere tijd steunen met jouw gift? Dan is het voordelig om jouw gift – groot en klein - vast te leggen middels een periodieke schenkingsovereenkomst. De enige voorwaarde is dat je jouw gift voor vijf jaar vastlegt. Dit levert dubbel voordeel op. Voor jou, want je mag je gift jaarlijks aftrekken van de belasting. En voor ons, want wij weten dat wij voor langere tijd op je steun mogen rekenen. Daar zijn wij en onze wenskinderen enorm blij mee!

Bereken jouw eigen voordeel online

Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de handige calculator op https://www.anbigift.nl/makeawish en je ziet direct wat het door jou aftrekbare bedrag is.

Meer weten? Heb je vragen over schenken met belastingvoordeel? Neem gerust contact met Marco Kempers op via [email protected] of +31 (0) 6 43 37 50 41.

 

Helder en gemakkelijk

Jouw giften aan Make-A-Wish zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting wanneer je aangeeft Make-A-Wish voor een periode van minimaal 5 jaar te steunen. Je krijgt dan een groot gedeelte van je gift terug van de Belastingdienst. Zo voelt steunen nóg een stuk beter!

Heb je het belastingvoordeel niet direct zelf nodig? Dan kun je ervoor kiezen om dit toe te voegen aan je oorspronkelijke giftbedrag aan Make-A-Wish. Zo kun je al snel –afhankelijk van o.a. leeftijd en inkomen– jouw bijdrage verhogen met circa 30 tot 50%, zonder dat dit je netto meer kost. Daarmee maak je dus nóg meer allerliefste wensen mogelijk, terwijl je netto dezelfde gift geeft!

Ja, ik wil wel Periodiek Schenken aan Make-A-Wish! Hoe kan ik dat regelen?

Stap 1. Bepaal welk bedrag je per jaar wil doneren.

Stap 2. Vul je gegevens in op de formulieren die je hieronder kan downloaden.

Stap 3. Stuur vervolgens de formulieren op naar Make-A-Wish per post of per e-mail. Je ontvangt vervolgens de door ons ondertekende formulieren, tevens voorzien van jouw unieke transactienummer. Dit transactienummer heb je nodig voor de belastingdienst.

Download hier de overeenkomst periodieke gift in geld

Download hier de betalingsovereenkomst periodieke gift in geld

Nog een keer alle voordelen van periodiek schenken:

1. Alle bedragen zijn aftrekbaar – er is geen minimum of maximum bedrag. Je bepaalt zelf de hoogte van jouw steun per jaar
2. Je ontvangt tot 52% terug van de belastingdienst (afhankelijk van o.a. inkomen)
3. Je kan ervoor kiezen om hetzelfde bedrag te schenken, terwijl het je minder kost. Of je kiest ervoor om jouw voordeel mee te schenken: zo steun je méér, voor hetzelfde geld als voorheen, dus zonder dat het je méér kost!
4. Je spreekt hiermee uit dat je Make-A-Wish Nederland voor langere tijd wil helpen om de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen te vervullen; dit stelt ons in staat om nog beter onze middelen in te kunnen zetten en nóg meer kinderen en hun families te helpen om kracht te vinden voor de toekomst.
5. Snel en eenvoudig te regelen. Vul de formulieren in en retourneer deze naar ons via de post, Frits Spitsstraat 1, 1217 WC Hilversum of via de mail naar: [email protected]