SKILLS BY WISHES

​Vervul de liefste wens van een kind en ontwikkel jouw oplossingsvermogen in complexe situaties.

 

- Leer kijken vanuit een nieuw perspectief

- Ontwikkel jouw vermogen om flexibel te reageren op veranderingen

- Vergroot jouw empathie en inlevingsvermogen richting de klant

 

Het verschil kunnen maken bij jouw klant of stakeholder, doordat jij de vraag achter de klantvraag herkent. Op die manier realiseer je échte impact en bied je maatwerk. Maar welke vaardigheden zet je daar voor in? En hoe creëer je zo’n sterke klantreis?

 

Bij het opleidingsprogramma Skills by Wishes ga je zelf een Wish Journey van A tot Z organiseren, voor een ernstig ziek kind. Dit vraagt om wendbaarheid, creativiteit, inlevingsvermogen en uitmuntende organisatievaardigheden. In de introductietraining behandelen we het theoretische kader waaruit wij werken en de wensvervulling wordt ingevuld. Vervolgens zal je direct zelf aan de slag gaan om het ontwerp van de Wish Journey te maken voor jullie eigen wenskind. Hierbij breng je ook jouw eigen leerdoelen voor het traject in kaart.

Wat komt aan bod?

 • Inlevingsvermogen en empathie voor de klant/ het wenskind
 • Het loslaten van jouw eigen perspectief of leefwereld
 • Out-of-the-box denken en creatieve oplossingen zoeken
 • Verwachtingen managen bij diverse stakeholders
 • Flexibel reageren op veranderingen
 • Vanuit een brainstorm ideeën omzetten in concrete acties
 • Het inzetten van positieve psychologie en het SCARF model bij een complexe situaties

Programma

In het programma is plek voor vijftien deelnemers. Deze groep krijgt drie Wish Journeys toegewezen, verdeeld over teams van vijf mensen per Wish Journey. Iedere groep heeft nauw contact met het wensgezin. Binnen jouw team kies jij de rol die het beste past bij je eigen leervraag.

Online kennismaking
We maken online kennis met elkaar en bepalen de rolverdeling binnen het team.

Wish Journey training
We ontmoeten elkaar op het kantoor van Make-A-Wish Nederland in Hilversum. We beginnen met een inhoudelijke training over de fases van de Wish Journey en focussen ons daarbij op de theorie (SCARF theorie, positieve psychologie), creëren vanuit de WHY en de kracht van de rechterhersenhelft. Daarna ga je zelf direct de theorie toepassen door als team het Wish Design te schetsen. Deze pitch je aan de groep en we evalueren samen.

 

Het ontwerpproces en begeleiding
In de maanden die volgen ga je dieper in op het proces van de Wish Journey. Je denkt na over de details van de invulling, legt contact met bedrijven en maakt uiteindelijk een draaiboek. Je hoeft dit niet alleen te doen, maar pakt dit samen met jouw team van vijf op. Regelmatig heb je een coachmoment met de betrokken specialist van de Make-A-Wish Academy.

Evaluatiedag ‘Wish Effect’
Op de dag van de evaluatie presenteer je als groep. Je reflecteert gezamenlijk op het zakelijk leereffect dat het programma je gebracht heeft. De presentatie bestaat, in ieder geval, uit deze drie onderdelen.

 

1. De Wish Journey
Hoe zijn de elementen van de SCARF theorie toegepast is de activatiemomenten van de Wish Journey? Hoe zijn de principes van positieve psychologie toegepast in het Wish Design? Hoe was de impact van de Wish Journey op het wenskind? Voldoet het Wish Design voldoende aan de kern van de wens, de WHY?

Je reflecteert daarnaast op hoe de fases en principes van de Wish Journey effect hebben op jouw eigen (klant)contact en maatwerk/journeys. Wat zijn de lessons learned over inlevingsvermogen, maatwerk en creativiteit?

2.     Teamwork
Welke ervaring en learnings gelden over het samenwerken, de rolverdeling en de contactmomenten?

3.     Individueel
Wat is het (zakelijk) leereffect en hoe neem je deze learnings en competenties mee in jouw dagelijks werk om impact en waardering te vergroten?

resultaat

 • Je kan de vraag achter de (klant)vraag achterhalen
 • Je vergroot de impact door de (klant)vraag te beantwoorden met maatwerk
 • Je zorgt dat de juiste partners of stakeholders betrokken worden bij het vraagstuk
 • Je bent een goede luisteraar en durft verwachtingen te managen
 • Je hebt oog voor detail, maar kan ook alle facetten van het vraagstuk overzien
 • Je kan jouw eigen verwachtingen en belevingswereld loslaten ten behoeve van de klant

Voor wie?

Jij werkt graag samen met anderen en helpt klanten altijd vriendelijk. Toch zou je willen dat je meer impact kan maken voor de klant en dat samenwerkingen nog vruchtbaarder zijn. Bewuster omgaan met de klantvraag en op creatieve wijze zoeken naar oplossingen is jouw streven. Spreekt dit jou aan? Dan ben je bij dit opleidingstraject met HBO werk- en denkniveau aan het juiste adres.

Skills by Wishes is op twee manieren af te nemen, direct vanuit je werkgever of vanuit je persoonlijk ontwikkelbudget. Informeer hiervoor bij je werkgever of stuur een mail naar [email protected] voor de opties.

Tijdsbesteding

Het programma vraagt, in vier maanden, ongeveer 25-32 uur aan beschikbaarheid per deelnemer.

Het programma bestaat uit één trainingsdag, 7 coachmomenten, organisatietijd en de evaluatiedag. Daarnaast zijn twee van de teamleden aanwezig op de dag van de wensvervulling. Voor het programma hoef je geen studiemateriaal aan te schaffen, wij zullen je hierin voorzien.

Benieuwd naar een wensvervulling? Bekijk hiernaast de wensvervulling van Ize, zij wilde graag rijden op een regenboog-unicorn.

Vragen? Neem dan contact op via [email protected] of 035 20 35 300

Make-A-Wish Academy

Dit programma is in 2019 ontwikkeld door de Make-A-Wish Academy, als onderdeel van Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish vervult de allerliefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande, op maat gemaakte, Wish Journey. Het heeft impact vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Voor het wenskind, de hele familie en voor iedereen die erbij betrokken is. De Wish Journey verbindt en verandert het leven van iedereen die er een rol in speelt.