Skills by Wishes

In Skills by Wishes, een programma van de Make-A-Wish Academy, ga je zelf een Wish Journey van A tot Z organiseren. Je doet dit voor een kind met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. De journey is volledig gecreëerd vanuit de 'Why' (Simon Sinek) want daarmee maak je impact. Natuurlijk doe je dit onder de professionele begeleiding en training van de specialisten van Make-A-Wish Nederland.

Skills by Wishes is op twee manieren af te nemen, direct vanuit je werkgever of vanuit je persoonlijk ontwikkelbudget.

Impact creëren; een Wish Journey

Zwemmen in een bad vol snoep, vliegen op een roze wolk of racen op een circuit: elke Wish Journey daagt je uit om het onmogelijke onvergetelijk te maken. Dit vraagt om aanpassingsvermogen, wendbaarheid, creativiteit, inlevingsvermogen en uitmuntende organisatie skills!

De Wish Journey is maatwerk, in vier maanden leef je met het wenskind toe naar de dag van de wensvervulling. De Wish Journey is vormgegeven in vijf fases. In deze fases, en de uitvoer ervan, zitten cruciale elementen verwerkt om impact te vergroten. Deze elementen zijn samengesteld vanuit onderzoek en wetenschappelijke onderbouwing. Je leert over de SCARF theorie, over positieve psychologie, creëren vanuit de 'Why' van de vraag en de kracht van de rechter hersenhelft in de Wish Journey. Deze kennis, en vorm van impact maken, is direct toepasbaar in bredere zin; ook in klantcontact, in stakeholder management of binnen een employee journey.

Programma

In het programma is plek voor vijftien deelnemers. Deze groep krijgt drie Wish Journeys toegewezen, verdeeld over teams van vijf mensen per Wish Journey. Iedere groep heeft nauw contact met het wensgezin. Binnen jouw team kies jij de rol die het beste past bij je eigen leervraag.

Online kennismaking
We maken online kennis met elkaar en bepalen de rolverdeling binnen het team.

Wish Journey training
We ontmoeten elkaar op het kantoor van Make-A-Wish Nederland in Hilversum. We beginnen met een inhoudelijke training over de fases van de Wish Journey en focussen ons daarbij op de theorie (SCARF theorie, positieve psychologie), creëren vanuit de WHY en de kracht van de rechterhersenhelft. Daarna maken ga je zelf direct de theorie toepassen door als team het Wish Design te schetsen. Deze pitch je aan de groep en we evalueren samen.

 

Het ontwerpproces en begeleiding
In de maanden die volgen ga je dieper in op het proces van de Wish Journey.Je denkt na over de details van de invulling, legt contact met bedrijven en maakt uiteindelijk een draaiboek. Je hoeft dit niet alleen te doen, maar pakt dit samen met jouw team van vijf op. Regelmatig heb je een coachmoment met de betrokken specialist van de Make-A-Wish Academy

Evaluatiedag ‘Wish Effect’
Op de dag van de evaluatie presenteer je als groep. Je reflecteert gezamenlijk op het zakelijk leereffect dat het programma je gebracht heeft. De presentatie bestaat, in ieder geval, uit deze drie onderdelen.

 

1. De Wish Journey
Hoe zijn de elementen van de SCARF theorie toegepast is de activatiemomenten van de Wish Journey? Hoe zijn de principes van positieve psychologie toegepast in het Wish Design? Hoe was de impact van de Wish Journey op het wenskind? Voldoet het Wish Design voldoende aan de kern van de wens, de WHY?

Je reflecteert daarnaast op hoe de fases en principes van de Wish Journey effect hebben op jouw eigen (klant)contact en maatwerk/journeys. Wat zijn de lessons learned over inlevingsvermogen, maatwerk en creativiteit?

2.     Teamwork
Welke ervaring en learnings gelden over het samenwerken, de rolverdeling en de contactmomenten?

3.     Individueel
Wat is het (zakelijk) leereffect en hoe neem je deze learnings e competenties mee in jouw dagelijks werk om impact en waardering te vergroten?

Deelnemen?

De deelnemer die wij zoeken beschikt over HBO denkniveau. Het programma vraagt, in drie maanden, ongeveer 25 uur aan beschikbaarheid per deelnemer.

Het programma bestaat uit één trainingsdag, 7 coachmomenten, organisatietijd en de evaluatiedag. Daarnaast zijn twee van de teamleden aanwezig op de dag van de wensvervulling. Voor het programma hoef je geen studiemateriaal aan te schaffen, wij zullen je hierin voorzien.

Benieuwd naar een wensvervulling? Bekijk hier de wensvervulling van Ize, zij wilde graag rijden op een regenboog-unicorn.

Vragen? Neem dan contact op met Anouk Gerse via agerse@makeawishnederland.org of 06 1421 7307 

Make-A-Wish Academy

Dit programma is in 2019 ontwikkeld door de Make-A-Wish Academy, als onderdeel van Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish vervult de allerliefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande, op maat gemaakte, Wish Journey. Het heeft impact vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Voor het wenskind, de hele familie en voor iedereen die erbij betrokken is. De Wish Journey verbindt en verandert het leven van iedereen die er een rol in speelt.