Tijdens Kids Open zetten jeugdspelers zich in om de wensen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte te kunnen vervullen. Zoals voor de wensen van Kyra, Ryan en Sepp. Door de opbrengst van de jeugdspelers van Kids Open 2022 hebben wij onder andere deze wensen kunnen vervullen. Benieuwd wat hun wensen waren? Lees maar eens verder.

Ryan

Star Wars beleving

De 15-jarige Ryan is samen met zijn broertje twee handen op één buik. Ze doen veel samen en zijn heel fanatiek in spelletjes spelen met winnaar mentaliteit. Onlangs heeft Ryan een operatie ondergaan en is zijn Wish Journey op het juiste moment van start gegaan. Ryan vond het eerst lastig om over zijn wens te praten. De wensmunt gaf hem heel veel steun, hij zat er steeds mee te spelen en voelen.

Ineens was het duidelijk: Ik wil een Star Wars dag! Samen met mijn broertje een lightsaber training, zelf Luke skywalker zijn. Of zijn broertje dan Kylo Ren of Darth Maul is, dat weet hij nog niet.

Kyra

Vliegen in een helikopter

Kyra is een stoere meid, een bezige bij en houdt van hoogtes, snelheid en uitdagingen. Het gaat nu even wat minder en de behandelingen gaan nog lang duren. Tijd voor ons om bij haar langs te gaan. Bij de vraag wat is jouw liefste wens kwam vliegen in een helikopter er al snel uit. Kyra is van kleins af aan al  geïnteresseerd in helikopters. Ze vliegen vaak langs en wil dat altijd zien. Ook al zit ze op school, dan vraagt ze haar moeder foto's te maken zodat ze ze later alsnog kan zien. 

Sepp

Helemaal in de watten gelegd worden

Sepp is een hele grote fan van Justin Bieber, volgt hem en kent bijna al zijn liedjes uit zijn hoofd. Door zijn ziekte vindt hij praten lastig en schrijft liever zijn antwoord op als we hem een vraag stellen. Over zijn liefste wens heeft Sepp een heel mooi verslag geschreven. Hij ziet het zo voor zich; een dag leven als een beroemd rijk persoon zoals Justin Bieber. Met een luxe auto naar een mega villa, bediend worden, chillen op een grote bank, games spelen op een mega scherm, een uitgebreid diner krijgen en dit alles in een chique outfit. Hij schreef steeds meer mooie dingen op en zijn gezicht begon te stralen toen over alles begon te fantaseren.

Owen

Een feest geven

Owen is een heel leuke, open en enthousiaste jongen. Is een dappere doorzetter! Toen bij hem de diagnose lymfeklierkanker is geconstateerd is het behandeltraject van 2 jaar gestart.  Hij kan goed over de ziekte praten. En gelukkig zijn er veel dingen waar hij erg van geniet en van gaat glunderen. Zoals het praten over zijn allerliefste wens; een onvergetelijke dag (zo beschrijft hij het zelf)! Dit is een dag met een (groot) feest waar zijn familie, zijn beste vrienden, maar ook zijn hele klas bij aanwezig is. Owen zijn vriendjes en klasgenoten betekenen veel voor hem. Zij steunen hem enorm in het proces waarin hij nu zit. Hij wil vooral gezelligheid, en dag waarvan hij kan nadromen.  Als je vraagt wat gezelligheid voor hem is, komt daar zeker eten bij voor. 

Lucy

Een strandrit maken op een eenhoorn in een mooie jurk

Lucy is een enthousiast en vrolijk meisje. En gauw tevreden met kleine dingen en helemaal gek van paarden. Ze zit op een speciale paardrij vereniging voor mensen met een beperking. Eén ding was al snel duidelijk, bij haar wens mag een paard zeker niet ontbreken. Ook unicorns vindt ze geweldig. Bij een unicorn wil ze ook een mooie jurk aan! Ze is ook helemaal gek van muziek, dit luistert ze veel en ze zingt zelfs. Vroeger speelde ze piano, maar nu niet meer. Helaas heeft Lucy iets langer in het ziekenhuis moeten blijven, de tijd is dan ook daar om met haar Wish Journey van start te gaan.

Britt

Een stoere politiedag beleven

Britt is een 17-jarige sportieve en actieve meid en volgt momenteel de opleiding handhaving/politie. In mei 2022 heeft ze te horen gekregen dat haar nieren nog maar voor 10% werken. Ze heeft nooit ergens last van gehad, het gezin was totaal in shock. Ze heeft op korte termijn een donornier nodig. Haar Wish Journey geeft haar hopelijk de positieve kracht die ze nu zo goed kan gebruiken. Haar liefste wens is alvast een dag meelopen met de politie en dan in alle vormen die er zijn, waterpolitie, ME, helicopter, politiehonden, recherche, politiebureau en als het lukt ook met de recherche. Ze wil daar graag gaan werken.

Allexa

Een echte prinses ontmoeten

Allexa is bijna 5 jaar en heeft een hele rijke fantasie. Ze is leergierig, houdt er van om dingen te ontdekken, maar is wel voorzichtig. Kijkt eerst even de kat uit de boom. Afgelopen jaar was erg intensief door de ziekenhuisopnames en de gevolgen daarop. Toen we bij haar op bezoek gingen om haar liefste wens te achterhalen was ze in het begin een beetje verlegen maar dat duurde niet lang. Ze kletste er gezellig op los en liet ons duidelijk merken wat ze wil; een echte prinses ontmoeten. Favoriete prinses is Anna van Frozen (Disney). Ze is ook dol op Rapunzel en dan de prinses met de blonde lange haren. Haar gezichtje klaarde helemaal op toen ze het over prinsessen had en ze vertelde dat ze heeeeel graag een echt prinses wil ontmoeten.

Franco

Superhard quad rijden in het bos

Franco is een echte crosser. Hij houdt van actie, gas geven en hard rijden. Het liefst door de modder op een spannend parcours. Toen Franco 6 jaar was reed hij al op een kinderquad in het weiland bij zijn tante. Franco heeft een lange en pittige behandeling voor botkanker achter de rug en heeft al lang niet meer kunnen rijden. Het is allemaal zwaar voor deze sportieve jongen. Nu hij met zijn beenprothese weer kan rijden, groter en inmiddels 11 jaar is wil hij het allerliefste quad rijden in het bos.

Chanae

Een leuke dingen doen dag

Chanae is een 12 jarig echt meisje meisje, die het fantastisch vindt om te shoppen en goed weet wat ze wel en niet mooi vindt. Ze geniet enorm van zichzelf mooi maken, nagels lakken, haar stylen en een beetje make-up. Het was al snel duidelijk dat haar liefste wens is om samen met haar beste vriendinnen een shopdag te doen in een grote stad, met elkaar armbandjes maken en vervolgens met z’n allen een fotoshoot met alles erop en eraan.

Jaeda

Achter de schermen bij een dierentuin en musea

Jaeda heeft een erg brede interesse en is met haar 15 jaar een stoere maar ook erg lieve meid. In het gesprek over haar liefste wens kwamen vele, diverse interesses naar boven. Van dieren tot geschiedenis en archeologie tot hiphop dansen. Oftewel een dag naar Amsterdam waar ze al haar interesses mooi kan combineren: Een kijkje achter de schermen bij Artis, een bezoek aan het Anne Frank huis, want ze heeft al twee Anne Frank boeken gelezen en ze zou hier heel graag nog meer over weten, en shoppen met mijn allerbeste vriendin.

Jip

Ernstige bloedziekte

Jip was wat verlegen maar na een aantal minuten kwam ze helemaal los. Ze is heel actief, rent en rijdt op een fietsje graag door de kamer, springt graag op de trampoline in de tuin en is dol op knuffels. Voor een meisje van 4 jaar is ze duidelijk in wat ze wel en niet wil. Bij de vraag wat is jouw liefste wens kwamen Fien en Teun, de vrolijke boertjes van Molenpark, om de hoek kijken. Ze is helemaal weg van Fien en Teun, ze heeft er een pyjama van, maar die is inmiddels helaas te klein. Ze heeft ook een boek van Fien en Teun en kijkt graag naar de serie op televisie. Graag wil ze Fien en Teun op afstand in het echt zien.

Emilianthaly

Een overnachting in Preston Palace

Emilianthaly is een rustig meisje, afgelopen jaren heeft ze enorm veel in haar ziekte proces meegemaakt. Bij de vraag wat is jouw liefste wens was het gelijk duidelijk. Met een limousine naar Preston Palace en daar een nachtje slapen. Het zou helemaal compleet zijn als ze hierover kan vloggen of een tiktok filmpje kan maken. Emilianthaly zou een weekendje naar Preston Palace gaan, maar dat kon niet doorgaan toen ze ziek werd. Tijd om haar liefste wens in vervulling te laten gaan.

Thije

Een dag vol stoere belevingen met achtbanen, glijbanen en wilde dieren

Thije is een 10 jarige echte stoere Dear Devill, die het liefste de hele dag buiten is. Hij heeft heel veel vriendjes met wie hij vele uren op het voetbalveld doorbrengt. Dingen waar hij helemaal blij van wordt zijn achtbanen, alles over wilde dieren en zwembaden. Hij vertelde ronduit over het Tikibad Duinrell. Voor zijn liefste wens gaan we een dag organiseren waarin alles in het teken van stoere belevingen staat.

 

Jonna

Youtuber worden

De 12-jarige Jonna is een open en creatief meisje. Ze weet al wat ze wil, praat ronduit en vindt het zelfs leuk om dit in het openbaar te doen. Zeker als het voor een camera is. Met haar vriendinnen vindt ze het leuk om Challenges te doen. Toen wij haar vroegen, wat is jouw liefste wens was het gelijk heel duidelijk: Jonna wil YouTuber worden! Ze maakt al filmpjes en edit ze zelfs. In het gesprek gaf ze wel aan dat ze nog niet de juiste film apparatuur heeft. En ze wil heel graag leren hoe ze YouTube filmpjes nog beter en mooier kan maken.