Aanmelding door zorgprofessional

Hieronder staat het formulier waarmee je direct een kind kan aanmelden.

Meer informatie, zoals de algemene criteria en de medische criteria kan je onderaan dit formulier vinden.

Gegevens kind

Gegevens aanmelder

Bij verzenden van het aanmeldformulier geef je aan Make-A-Wish Nederland toestemming om jouw gegevens vast te leggen t.b.v. de aanmelding.

Op de verwerking van persoonsgegevens is altijd ons Privacy Statement van toepassing. Het Privacy Statement kun je hier raadplegen.

 

Informatie zorgprofessional

Als zorgprofessionals hebben jullie als geen ander een beeld bij de situatie waarin een ziek kind terecht komt. En vooral alle negatieve emoties van pijn, onzekerheid en angst die hierbij horen. We zijn onder de indruk van alle inspanningen die verricht worden in de zorg met daarbij speciale aandacht voor de mentale gezondheid van kinderen. Een Wish Journey kan hier een mooie rol in spelen, omdat dit een ernstig ziek kind een gedoseerde set aan positieve emoties geeft.

Samen met het kind gaan we op ontdekkingsreis naar een unieke wens die we kunnen vervullen. 

Make-A-Wish is een professionele organisatie met bijna 35 jaar ervaring met het werken met kinderen die een kwetsbare gezondheid hebben. Waar nodig hebben we overleg met het behandelteam en stemmen we eventuele risicovolle activiteiten altijd af met de behandelend specialist.

Criteria voor het aanmelden van een kind:

  • Het kind heeft een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte.*
  • Het kind woont of verblijft in Nederland.
  • Het kind is minimaal 3 en maximaal 17 jaar oud, ook als het kind cognitief lager functioneert.
  • Het kind heeft nog niet eerder een wens laten vervullen bij Make-A-Wish Nederland.

*Hieronder verstaan wij kinderen met een ziekte die potentieel kan leiden tot een beperking van de levensverwachting met impact op de kwaliteit van leven. Het gaat dus niet alleen om kinderen die in de terminale fase zitten (voorbeelden zijn: de ziekte van Duchenne en cardiomyopathie).

Cognitief laag functioneren 

Ook voor kinderen die cognitief laag functioneren (en medisch gezien in aanmerking komen) kunnen wij een passende, vaak zintuigelijke ervaring organiseren, waarbij het hele gezin kan meegenieten.

Medische informatie

Wil je weten welke kinderen in aanmerking komen voor een Wish Journey? Of heb je nog vragen of wil je overleggen voorafgaand aan een aanmelding? Bel dan naar 035 203 5300 en vraag naar Relatiebeheer zorgprofessionals, mail naar [email protected] óf kijk op de pagina veelgestelde vragen.

Na ontvangst van de aanmelding bellen we je om de aanmelding door te spreken. Daarna bellen wij ouder(s)/verzorger(s) om de Wish Journey te starten.