Aanmelding door zorgprofessional

Hieronder staat het formulier waarmee je direct een kind kan aanmelden.

Meer informatie, zoals de algemene criteria en de medische criteria kan je onderaan dit formulier vinden.

Bij verzenden van het aanmeldformulier geef je aan Make-A-Wish Nederland toestemming om jouw gegevens vast te leggen t.b.v. de aanmelding.

Op de verwerking van persoonsgegevens is altijd ons Privacy Statement van toepassing. Het Privacy Statement kun je hier raadplegen.

 

Informatie zorgprofessional

 

Als zorgprofessionals hebben jullie als geen ander een beeld bij de situatie waarin een ziek kind terecht komt. En vooral alle negatieve emoties van pijn, onzekerheid en angst die hierbij horen. We zijn onder de indruk van alle inspanningen die verricht worden in de zorg met aandacht voor de mentale gezondheid van kinderen. Een Wish Journey kan hier een mooie rol spelen omdat dit een ernstig ziek kind een gedoseerde set aan positieve emoties geeft.

Samen met het kind gaan we op ontdekkingsreis naar een unieke wens die we in Nederland kunnen vervullen. Dit blijft voorlopig zo, omdat er wereldwijd te veel onzekerheden zijn rondom de coronamaatregelen en op deze manier kunnen we onze wenskinderen niet zorgeloos naar het buitenland laten gaan.

Make-A-Wish is een professionele Organisatie met al ruim 30 jaar ervaring met het werken met kinderen met een kwetsbare gezondheid. Waar nodig hebben we overleg met het behandelteam en stemmen we eventuele risicovolle activiteiten altijd af met de behandelend specialist.

Criteria voor het aanmelden van een kind:

  • Het kind heeft een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte.*
  • Het kind woont of verblijft in Nederland.
  • Het kind is minimaal 3 en maximaal 17 jaar oud, ook als het kind cognitief lager functioneert.
  • Het kind heeft nog niet eerder een wens laten vervullen bij Make-A-Wish Nederland.

*Hieronder verstaan wij kinderen met een ziekte die potentieel kan leiden tot een beperking van de levensverwachting met impact op de kwaliteit van leven. Het gaat dus niet alleen om kinderen die in de terminale fase zitten (voorbeelden zijn: de ziekte van Duchenne en cardiomyopathie).

Ook voor kinderen die cognitief laag functioneren (en medisch gezien in aanmerking komen) kunnen wij een passende, vaak zintuigelijke ervaring organiseren, waarbij het hele gezin kan meegenieten. Wil je weten welke kinderen in aanmerking komen voor een Wish Journey? Bekijk dan hier onze medische lijst.

Mocht je nog vragen hebben of overleg willen voorafgaand aan een aanmelding? Bel dan naar 035 203 5300 en vraag naar relatiebeheer ziekenhuizen, mail naar zorgprofessionals@makeawishnederland.org of kijk op de pagina veelgestelde vragen.

Na ontvangst van de aanmelding bellen we je om de aanmelding door te spreken. Daarna bellen wij ouder(s)/verzorger(s) om de Wish Journey te starten.