Juist nu is het belangrijk om te laten weten dat je aan een ander denkt.

Een kaartje voor jou en op bezoek bij WNL

Make-A-Wish Nederland start postkaartenactie eenkaartjevoorjou.nl voor heel Nederland. De stichting zoekt creatieve manieren in deze coronatijd om wensen te kunnen blijven vervullen. Hanneke Verburg, de algemeen directeur, vertelde hier op 2 mei meer over bij het programma WNL. Bekijk de video hieronder! 

 

Juist nu is het belangrijk om te laten weten dat je aan een ander denkt. Daarom starten Make-A-Wish Nederland en Kaartje2Go een postkaartenactie, waarbij ze iedereen die in deze coronatijd thuis zit, willen steunen. De stichting roept iedereen in Nederland op om elkaar een hart onder de riem te steken en gratis een kaartje te sturen via www.eenkaartjevoorjou.nl. Zelf stuurt Make-A-Wish kaartjes naar de ernstig zieke wenskinderen waarvan de wensvervullingen nu nog niet door kunnen gaan. Maar de gratis kaarten zijn natuurlijk ook heel geschikt om te versturen naar moeders en oma’s voor Moederdag op zondag 10 mei.

We vergeten je niet

"Nu de wensvervullingen van onze wenskinderen nog niet door kunnen gaan, zoeken wij andere manieren om contact te houden en hen te laten weten dat we ze niet vergeten. Het sturen van een kaartje met een persoonlijke boodschap is een lieve en attente manier om iemand te laten weten dat je aan hem denkt. Heel Nederland zit nu in die situatie dat je elkaar niet kunt zien en niet kunt knuffelen met opa en oma. Op deze manier willen we zorgen dat Nederland elkaar een hart onder de riem kan steken”, aldus Hanneke Verburg (algemeen directeur Make-A-Wish Nederland).

Corona en Make-A-Wish Nederland

Voor Make-A-Wish Nederland betekenen de coronamaatregelen een enorme terugval in inkomsten, omdat er veel fondsenwervende activiteiten niet doorgaan. Hierdoor wordt de kans groot dat er minder wensen van ernstig zieke kinderen vervuld kunnen worden. Dit terwijl een wensvervulling juist zoveel kracht en energie geeft in het ziekteproces en belangrijk is voor het kind en de overige familieleden.

De Stichting, die volledig afhankelijk is van fondsenwerving, zoekt creatieve manieren in deze coronatijd om wensen te kunnen blijven vervullen.  

Bij WNL en in de media 

Naast Hanneke Verburg vertelde ook ambassadeur Pia Douwes meer over eenkaartjevoorjou bij het programma WNL. Bekijk hier het interview! Ook schreven de Libelle, Grazia en de Marie Claire over deze mooie actie.