Huub, 6 jaar

‘Op pad met een brandweerauto’

Als de brandweerauto uit Doorwerth voor zijn huis komt rijden, verschijnt er een enorme glimlach op het gezicht van Huub. Dit is dan eindelijk hét moment!

 

Huub is helemaal bezeten van treinen en brandweerauto's. Hij heeft nog nooit een echte brandweerman gezien of in zo'n auto gezeten. Huub heeft zich al goed voorbereid met een blus-oefenopdracht van de brandweer. Na dagenlang kruisjes zetten op de aftelkalender, gaat vandaag zijn allerliefste wens in vervulling.

 

Brandweerman Huub

Een aantal maanden geleden heeft Huub een nieuwe lever gekregen vanwege een levertumor. Stapje voor stapje gaat hij vooruit. En vandaag stapt hij in de wereld van de brandweer. Superfan Huub is vandaag brandweerman Huub.

De brandweermannen roepen zijn hulp in bij het blussen van een brand. Met loeiende sirenes scheurt de brandweerauto naar een grote garage. Daar blijkt iemand op zolder opgesloten te zitten. En er is een brand voor de deur. Huub helpt keihard mee met het blussen. Dat is best zwaar. Maar met een beetje hulp van de professionals, lukt het hem heel goed. Trots kijkt Huub naar het resultaat. Klus geklaard! Dan snel de hoogwerker in, om de opgesloten man te redden. Komt u maar meneer.

Treinen

Na een lekkere lunch gaan Huub en zijn familie door naar de NS in Utrecht. Want behalve brandweerauto-gek is Huub ook superfan van treinen. Hij is dan ook dolgelukkig als hij ziet waar ze naartoe gaan. Op het perron praat hij met de spoorwegpolitie. ‘Gebruiken jullie echte boeien?’ De mannen laten hem zien hoe het allemaal werkt. En dan: de trein in natuurlijk! Samen met de conducteur gaat hij kaartjes controleren. Met de prachtige conducteurs pet op zijn hoofd, gaat Huub helemaal op in zijn werk. Tot station Bilthoven. Want daar staat nóg een verrassing op het programma.

Sinterklaas, limousine en motorpolitie

Want terwijl Huub in de trein zat, is Sinterklaas naar Bilthoven afgereisd. Huub is helemaal gek van de Sint. Het hele jaar door. Hij is dan ook door het dolle heen, als hij ziet dat Sinterklaas op het perron op hém staat te wachten. Wat een eer! Met een grote glunderlach stapt Huub de trein uit. Na een warm welkom van Sinterklaas, brengt een grote limousine Huub en zijn familie naar huis. En de Sint rijdt gezellig mee. Helemaal in stijl wordt het belangrijke gezelschap door drie agenten op de motor begeleid. Al kletsend met Sinterklaas, vliegt voor Huub de terugreis voorbij.