Jade, 11 jaar

'Zelf snoep ontwerpen'

Die ochtend stoppen drie felgekleurde Volkswagen busjes voor de deur van het huis van Jade. De oude busjes zijn prachtig versierd. Want het is feest: vandaag wordt Jade in de watten gelegd!

Jade moet lachen: zó gaat ze inderdaad graag op pad. Een oud Volkswagenbusje maakt haar blij! Jade heeft acute leukemie waarvoor ze vaak naar het ziekenhuis moet. Door de behandelingen heeft ze regelmatig buikpijn. En daarom is haar allerliefste wens juist het tegenóvergestelde. Even geen buikpijn, maar een heel lekker snoepje maken! Dat lijkt haar te gek.

 

Sleutels van de fabriek
De drie Volkswagenbusjes rijden Jade in een vrolijke kolonne naar Roosendaal. Daar staat snoepfabriek Cloetta, die de rode loper al heeft uitgerold. Jade, haar ouders en broertje Dylan worden hartelijk verwelkomd. En met het overhandigen van de (snoep)sleutels van de fabriek maakt de directeur het officieel: nu is Jade hier de baas.

Jade vindt het een eer. Snel de fabriek in! Maar dan wel met witte jas, bril, haarnetje, pet, oordoppen en veiligheidsschoenen.

Jade mag in het laboratorium mallen uitzoeken, voor een goede vorm van ‘haar’ snoepje. Een ook de juiste kleuren en smaken. Dat is best lastig, want er zijn zoveel mogelijkheden. Jade moet een beetje grinniken. Ze gaat voor felgekleurde katjes, dolfijnen en haar eigen naam. Het stempelen gaat haar goed af. En ook de vloeistof in de vormpjes gieten, doet ze als de beste.

In een bad van snoep
Terwijl de zelfgemaakte snoepjes liggen te drogen, krijgen Jade en haar familie een uitgebreide rondleiding in de rest van de fabriek. 

 

Overal hangt een zware zoete geur. En kleurige snoepjes, zo ver je kan kijken. Jade kan bijna niet wachten tot ze haar eigengemaakte snoepjes kan keuren. Mmm! Dat is lekker.En als ze dan ook nog languit mag badderen in een snoep-bad, kan Jade niet meer stoppen met lachen. Dit is iets uit een droom!

Strooien
Maar het is géén droom. En als een berg gekleurde snoepjes wordt alweer de vólgende verrassing uitgestrooid…

Na het maken van een paar mooie foto’s wordt de dag in stijl afgesloten met een etentje. Superfeestelijk!