Iedere 180 van Michael van Gerwen is geld waard voor Make-A-Wish

 

Michael van Gerwen heeft vandaag bekend gemaakt dat hij voor elke 180-score tijdens de Premier League Darts honderd pond doneert aan Make-A-Wish. De helft van het totaalbedrag gaat naar de Make-A-Wish Nederland, de andere vijftig procent wordt overgemaakt naar Make-A-Wish United Kingdom.

Talent inzetten voor een goed doel
Van Gerwen beloofde dinsdag op Twitter om voor elke 180-score die hij tijdens de Premier League gooit, honderd pond over te maken naar een goed doel. Vandaag kondigde hij aan dat hij dit geld doneert aan Make-A-Wish Nederland en Make-A-Wish United Kingdom. "Ik dacht dat het leuk zou zijn om mijn talent te gebruiken en iets goeds te doen voor anderen", zegt Van Gerwen op zijn eigen website.

Dubbele donatie
Als reactie op het mooie gebaar van Van Gerwen heeft Premier League-sponsor Unibet aangekondigd dat ze hetzelfde bedrag doneren voor iedere 180 en 177 die Van Gerwen tijdens de Premier League gooit. "Het is fantastisch dat ze betrokken zijn. Ik zal mijn best doen om ervoor te zorgen dat ze aan het eind van het seizoen een grote cheque uitschrijven."

De afgelopen vijf jaren noteerde Van Gerwen meer dan zestig maximale scores. Vorig jaar wist de nummer één van de wereld 71 keer driemaal een triple 20 in één beurt te werpen. Een jaar eerder (2016) waren dit er zelfs 73. In de drie jaren daarvoor stokte de teller op respectievelijk 67, 62 en 70. De Premier League Darts 2018 start op donderdag 1 februari in Dublin, de finale is op donderdag 17 mei.

Help ook mee
Wil jij net als Michael van Gerwen Make-A-Wish Nederland steunen bij het vervullen van de allerliefste wensen? SMS dan 180 naar 4333 en doneer éénmalig 3 euro.