Kenji
 

Kenji
 

Kenji
 

Kenji
slider arrow
slider arrow
“Meevliegen in dat vliegtuig? Dat geloof ik niet!”

Kenji uit Valkenburg heeft een zeldzame zenuwziekte en daarom heeft Make-A-Wish Nederland zijn allerliefste wens vervuld. Omdat hij een groot liefhebber is van boterhammenworst van Keulen Worst, heeft hij die worstmakerij in Nuth bezocht. Een paar weken later mocht hij ook nog een bezoek brengen aan vliegveld Maastricht Aachen Airport waar hij de technische loods in mocht en in een sportvliegtuig rondgevlogen werd boven zijn eigen huis. Hij vond het geweldig!

Kenji wordt per limousine naar Keulen Worst gebracht en als hij dat in de gaten heeft, roept hij “Hier komt mijn worst vandaan, mam!” Slager Jack Keulen, die hij herkent van de sticker op de worst, verwelkomt het gezin met een enorme smulplank met allemaal worstlekkernijen die speciaal voor Kenji gemaakt zijn. Vervolgens gaan ze de productiehal bekijken en mag Kenji ook zelf worst maken. Daarna gaan ze naar de winkel van Jack Keulen in Hulsberg. Daar krijgt Kenji een pizza met boterhammenworst voorgeschoteld, die de slager naar hem vernoemd heeft, pizza Kenji! “Ik ga alleen nog maar over worst dromen!” zegt Kenji na afloop.

Een paar weken later vervult Make-A-Wish het andere deel van zijn wens. Vliegen in een echt vliegtuig. Dat doet hij op vliegveld Maastricht Aachen Airport. Eerst krijgt hij bij Samco te zien hoe het onderhoud van vliegtuigen gebeurt. En mag hij in een vliegtuig dat aan de grond staat. Daarna gaan ze bij de brandweer en marechaussee ter plaatse een kijkje nemen. Dat vindt Kenji ook heel indrukwekkend. En als klap op de vuurpijl mag Kenji samen met zijn zus Demi meevliegen in een sportvliegtuig over Zuid-Limburg. Hij kan het haast niet geloven. De piloot gaat speciaal over hun huis. Dat vinden ze geweldig.

De ziekte waar Kenji aan lijdt is progressief en daarom kon hij samen met zijn zus en pleegouders wel een positieve boost gebruiken. Tijdens het wenshaalgesprek bleek dat Kenji van veel dingen enthousiast wordt, maar dat er een paar uitsprongen. En daar ging de wensvervuller mee aan de slag. Het idee van zo’n wensvervulling is dat als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, hij ook kan geloven dat hij beter kan worden. Elke dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen en het beheerst het leven van het kind en het gezin voor de daaropvolgende periode. En door de allerliefste wens van het kind te vervullen, probeert Make-A-Wish Nederland kracht te geven voor de toekomst.