Pop-up abseilevent zorgt voor lach op kindergezichtjes in coronatijd

Superhelden van Make-A-Wish Nederland verrassen ernstig zieke kinderen

Make-A-Wish Nederland organiseerde vandaag een pop-up abseilevent met superhelden Superman en Mega Mindy voor de zieke kinderen die momenteel in het Maastricht UMC+ verblijven. Gezien de huidige coronasituatie is het voor Make-A-Wish Nederland niet mogelijk om de allerliefste wensen van ernstig, soms zelfs levensbedreigend zieke kinderen uit te laten komen. Om toch een lach op het gezicht van de zieke kinderen in het Maastricht UMC+ te toveren, organiseerde Make-A-Wish samen met het Maastricht UMC+ dit bijzondere abseil evenement.

 

Tijdens het abseilen kropen en vlogen de superhelden Superman en Mega Mindy langs de ramen van het ziekenhuis en stopten zij bij de kamers van de kinderen om samen een spelletje te spelen of tekening te maken. Samen speelden zij boter, kaas en eieren, werd er getekend en gelachen om de aanblik van deze creatieve superhelden.

 

Danielle Mommertz, pedagogisch medewerker van het Maastricht UMC+ en initiatiefnemer van de Make-A-Wish-actie, is opgetogen: "Fantastisch om die verbaasde, blije en verraste gezichten te zien! Zo krijgen de kinderen en de ouders nét op een andere en speciale manier aandacht. Daar doen we het voor!".

"Het is voor ons heel naar dat we in deze tijd de wensvervullingen van onze kinderen niet door kunnen laten gaan", zegt Hanneke Verburg, algemeen directeur Make-A-Wish Nederland. "De wensvervullingen staan ‘on hold’, maar hun ziektes kunnen we niet on hold zetten. 

 

Om de ernstig zieke kinderen in het Maastricht UMC+ toch een beetje extra kracht te geven en om ze weer kind te laten zijn in deze bizarre tijd , hebben we dit evenement georganiseerd. We zijn blij dat we samen met het Maastricht UMC+ in deze bizarre tijd toch een positief en bijzonder moment voor de kinderen hebben kunnen organiseren."